.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Završen 13. INmusic festival

29.06.2018.

Još jedno rasprodato izdanje INmusic festivala obeležili su odlični koncerti, dobra atmosfera i organizacija.

.

Alice in Chains

Poslednji dan festivala otvorili su Futurski, Rens Argoa, Cubies i Killed A Fox.  Nakon njih, na glavnoj bini publiku su zabavile devojke iz grupe PINS, a na World stejdžu svirao je jedinstveni afropunk sastav Tshegue, koji mnogi izdvajaju kao jedan od najboljih ovogodišnjih nastupa na toj bini. Moskau, Sana Garić i Super Besse svoju muziku predstavili su na Hidden bini festivala.

Pred sam koncert benda Alice in chains nepregledna reka ljudi užurbano se kretala ka glavnoj bini festivala. Prve kapi kiše zaustavila je grmljavina prljavog (grandž!) zvuka koja je udarila pravo u oduševljenu masu. Veliki broj okupljenih očigledno su činili stari fanovi jednog od bendova iz čuvene Sijetl četvorke, te se najviše uživalo u dobro poznatim hitovima "Man In the Box", "No Excuses", "Would?", "Down In The Hole" i "Rooster". Vilijam Duval i ostatak benda pružili su publici odličnu svirku i energiju, a sa bine se nekoliko puta čuo i hrvatski jezik, što je posebno obradovalo prisutne. Iako su svirali i duže nego što je predviđeno, bend je na kraju koncerta nagrađen jednoglasnim "We want more!" a publika kišom trzalica i bubnjarskih palica koje su članovi benda nesebično delili fanovima u prvim redovima.

portugal the man

Portugal. The man

Po završetku koncerta publika se preselila na World binu sa koje je uveliko dopirao moderan, inovativan zvuk grupe Portugal. The man. Bend, predvođen pevačem i gitaristom Džonom Gurlijem, svirao je sat vremena, bez pauze između pesama i sa ugašenim svetlima. Sa publikom su komunicirali samo muzikom i satiričnim animacijama koje su se ređale iza njihovih leđa. Ali to je bilo i više nego dovoljno da razigraju okupljene, koje su na kraju nagradili i svojim najvećim hitom "Feel it still".

Kada je na glavnu binu izašao Interpol, odluka organizatora da baš oni sviraju poslednji činila se čudnom, jer je posećenost ovog koncerta bila bar upola manja nego na nastupima benda Alice in chains i hedlajnera prethodnih dana festivala. Uprkos tome, indi rok pioniri pružili su tehnički savršenu svirku i lepe emocije, te su pravi fanovi iskreno uživali do samog kraja koncerta koji je zaključio veliki pljusak.

No, kiša nije smetala odličnom provodu na Night bini, gde je brojna publika plesala do jutarnjih časova uz muziku po odabiru DJ Velesa, dok su DJ-evi iz YEM Kolektiva zabavljali okupljene na Hidden stejdžu, Balkan i Silent stejdževima.

Trinaesto izdanje INmusic festivala je, sa sigurnošću možemo reći, prošlo veoma uspešno, uz veliku posećenost i nekoliko nezaboravnih koncerta. Dobra organizacija, prava festivalska energija i dobar program biće preporuka i za buduća izdanja festivala.

Tekst i fotografije: Sonja Slijepčević

.
Doživite muzički dokumentarac!
.
Prošlog vikenda u Lincu je održan poslednji sastanak u okviru međunarodnog projekta "Danube Streamwaves", čiji deo je i Oradio.…
.
Još jedno izdanje Zelene ljubavi biće održano u dobro poznatom ambijentu, na Spensu u Novom Sadu 11. i 12. oktobra, a organizatori…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?