...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Gedžeti za dobar san

22.07.2020.

Spavanje je veoma važan deo dana (ii noći) i kako kaže stara poslovica, svima možete ostati dužni ali snu nikako. Nije uvek lako utonuti u dubok i zdrav san, pogotovo kada smo preopterećeni dnevnim životnim problemima. Ako uz to imamo i neku zdravstvenu manu koja se odražva na naš san, stvari će biti još gore. Zato je moderna tehnologija poradila na tome da nam priušti gedžete koji će nam pomoći da nam san bude dobar i pre svega svrsishodan. Treba napomenuti i da predstavljeni uređaji ni malo nisu jeftini.

.

iSense smart pillow

Ova vrsta pomoći pri snu je najmanje nametljiva opcija, ali ipak daje upotrebljive informacije o vašem snu. Merač postavljen u jastuk daje podatke o kvalitetu sna, o broju udaha i izdaha, ritmu srca i druge podatke u vezi sa specifičnim radom organizma tokom sna. Aplikacija donosi podatke u brojkama i grafikonima, a sam jastuk koristi podatke i namešta memorijsku penu od koje je napravljen kako bi namestio najbolju poziciju za spavanje. Ovaj uređaj u obliku jastuka košta oko 170 dolara.

jastuk3 jpg

Goodnight smart anti-snore pillow

Ako vi ili vaš partner hrčete, malo je verovatno da ćete san iskoristiti na pravi način. Zato je tu ovaj jastuk protiv hrkanja! Opremljen je mikrofonom koji registruje hrkanje. Kad se to desi, jastuk pomoću motora i naduvavanja dela jastuka blago pomera glavu u poziciju u kojoj hraknje prestaje. Za ovaj komad moderne tehnologije protv hrkanja potrebno je da izdvojite oko 200 dolara.

Dreampad

Ova vrsta jastuka u sebi ima jasne i podešene po jačini zvučnike, koji obezbeđuju zvuk samo vama. Čak i ako je pored vas osoba koja spava, ona neće čuti zvuk koji se emituje. Dostupno je deset melodija koje možete birati i sve su dizajnirane tako da pomažu prilikom sna. Možete naravno programirati početak i završetak puštanja melodija, kao i jačinu. Za sve to treba izdvojiti oko 140 dolara.

jastuk2 jpg

Nox sleep light

Nox je uređaj dizajniran da emituje ugodno svetlo i zvučne efekte dok spavate. U sebi takođe sadrži i budilnik koji koristi prirodne zvuke, tako da vam i buđenje bude prijatno. Emitovanje svetla je svedeno na momenat kada to vama najviše odgovara. U trenutku kada osoba utone u san dokazano je da crveno svetlo pomaže proizvodnju melatonina koji je odgovoran za regulisanje prirodnog ciklusa sna i buđenja. Ovaj uređaj može da se pronađe po ceni od oko 80 dolara.

izvor informacija i slike: www.digitaltrends.com

Možda te još zanima:

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

.

Sat koji prepoznaje pokrete ruku

Pametni satovi su zgodan dodatak za telefone, naročito kvalitniji modeli koji omogućavaju i javljanje na pozive. Međutim, šta kada je…

.

Dezinfekcija mobilnih telefona

Pranje ruku, korišćenje dezinfekcionih sredstava i sve ostale mere održvanja higijene od pojave koronavirusa su na mnogo višem nivou, u…

.

Google redizajnira Gmail

Google je nedavno objavio da integriše svoj Meet servis za video konferencije sa Gmail aplikacijom, što je naišlo na određene…

.

Povratak bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom. 

.

YouTube dodaje podsetnik za spavanje

Ova nova funkcija trebalo bi uveče da podseća korisnike na to da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo