.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Tehnologija

Fejsbuk se pravda

01.04.2019.

Iako nam je svima na neki način već jasno (mada možda nismo skroz sigurni kako) da nas Fejsbuk prisluškuje i prikazuje nam stvari o kojima mi pričamo, iz ove kompanije pokušali su bliže da objasne zbog čega vidimo neke objave i reklame.

.

Osim što se u sred četa pojavljuju reklame nekih stvari za koje smo sigurni da ih nikada nismo pomenuli, dešava se i da se na početnoj strani ove društvene mreže pojavljuju naporne reklame koje nas zaista ne zanimaju.

Facebook pokušava da objasni zbog čega se neke objave pojavljuju ili su rangirane više od drugih (s obzirom na to da se ne pojavljuju uvek hronološki), prenosi Benchmark.

Nova opcija podrazumeva kliktanje na "Why am i seeing this post?" u meniju, a potom će biti naveden konkretan razlog. U najvećem broju slučajeva to je zbog toga što smo pratili određenu osobu ili se priključili grupi koja je povezana sa tematikom iz objave.

Pored ovoga, funkcija daje uvid u to koliko često smo imali interakciju sa objavama koje stižu od određene osobe ili grupe.

Takođe, Facebook će povezati korisnika sa podešavanjima gde može da odredi šta želi da vidi u svom Feed-u.

Kada su u pitanju Facebook reklame, opcija "Why am i seeing this ad?" već neko vreme postoji, a razlog je jednostavan: korisnik je dao svoj e-mail ili broj telefona kompaniji koja se reklamira.

.
Iako verujemo da mnoge ljude ne dotiče kako izgledaju ikonice dokle god funkcionišu kako bi trebalo, ljubitelje estetike mogla bi…
.
Novi izgledi za telefone i nove mogućnosti na njima nikada neće prestati da se pojavjuju. Ili makar ne u skorije vreme. To dokazuje…
.
Čini se u poslednje vreme da je Google postao vrlo odlučan u kreiranju i proizvodnji svega što bi moglo da posluži korisnicima,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?