.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Fejsbuk se pravda

01.04.2019.

Iako nam je svima na neki način već jasno (mada možda nismo skroz sigurni kako) da nas Fejsbuk prisluškuje i prikazuje nam stvari o kojima mi pričamo, iz ove kompanije pokušali su bliže da objasne zbog čega vidimo neke objave i reklame.

.

Osim što se u sred četa pojavljuju reklame nekih stvari za koje smo sigurni da ih nikada nismo pomenuli, dešava se i da se na početnoj strani ove društvene mreže pojavljuju naporne reklame koje nas zaista ne zanimaju.

Facebook pokušava da objasni zbog čega se neke objave pojavljuju ili su rangirane više od drugih (s obzirom na to da se ne pojavljuju uvek hronološki), prenosi Benchmark.

Nova opcija podrazumeva kliktanje na "Why am i seeing this post?" u meniju, a potom će biti naveden konkretan razlog. U najvećem broju slučajeva to je zbog toga što smo pratili određenu osobu ili se priključili grupi koja je povezana sa tematikom iz objave.

Pored ovoga, funkcija daje uvid u to koliko često smo imali interakciju sa objavama koje stižu od određene osobe ili grupe.

Takođe, Facebook će povezati korisnika sa podešavanjima gde može da odredi šta želi da vidi u svom Feed-u.

Kada su u pitanju Facebook reklame, opcija "Why am i seeing this ad?" već neko vreme postoji, a razlog je jednostavan: korisnik je dao svoj e-mail ili broj telefona kompaniji koja se reklamira.

.
Ako do sada još uvek niste prešli na Windows koji nije sedmica, pravo je vreme da to učinite u narednih šest meseci.
.
Kako su reklame počele da zauzimaju velik prostor kada je u pitanju Google pretraživanje, ova kompanija mogla bi da povuče potez…
.
Google Translate opcija za kameru sada je dostupna na mnogo više jezika nego ranije. Kompanija je predstavila set novih opcija za…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?