.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Facebook uvodi sopstvenu kriptovalutu

28.05.2019.

Facebook planira da u prvom delu sledeće godine lansira sopstvenu kriptovalutu, koja se za sada interno zove "GlobalCoin". 

.

Više detalja o ovome očekuje se tokom leta, a nakon toga se planiraju i intenzivniji testovi. Prema najavama, ova kriptovaluta će u prvom trenutku biti dostupna u desetak država, u kojima se očekuje da će ponuditi korisnicima pristupačan i siguran način za plaćanje, bez potrebe da se za tu uslugu otvara nalog u banci.

Kako prenosi Ubergizmo, ova valuta će pre aktiviranja morati da prođe brojne tehnološke i regulatorne testove. To je bio i razlog zašto se CEO Facebook-a, Mark Zakenberg prošlog meseca sastao sa guvernerom Bank of England, gde su diskutovali o mogućnostima i rizicima planirane digitalne valute.

Istovremeno, vode se pregovori i sa američkim trezorom, kao i sa kompanijama za transfer novca (kao što je Western Union), u cilju prihvatanja nove kriptovalute, ali i definisanju svih regulatornih zahteva koji se mogu ticati nje.

Međutim, očekuje se da će najteži posao Facebook imati u Indiji, za koju očekuje da će biti jedan od najvećih korisnika kriptovalute. Indijska vlada ima odbojan stav prema virtuelnim valutama, ali Facebook se nada da će omogućiti stanovnicima ove zemlje da preko WhatsApp servisa šalju virtuelni novac.

.
Za robote, za razliku od ljudi, aktiviranje čula vida i dodira su još uvek komplikovani. Međutim, novi robot sa Instituta za…
.
Društvena mreža Fejsbuk unosi novine, i ne - ne tiču se zaštite privatnosti jer im to baš i ne ide od ruke. Fejsbuk će od sada…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?