...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook uvodi sopstvenu kriptovalutu

28.05.2019.

Facebook planira da u prvom delu sledeće godine lansira sopstvenu kriptovalutu, koja se za sada interno zove "GlobalCoin". 

.

Više detalja o ovome očekuje se tokom leta, a nakon toga se planiraju i intenzivniji testovi. Prema najavama, ova kriptovaluta će u prvom trenutku biti dostupna u desetak država, u kojima se očekuje da će ponuditi korisnicima pristupačan i siguran način za plaćanje, bez potrebe da se za tu uslugu otvara nalog u banci.

Kako prenosi Ubergizmo, ova valuta će pre aktiviranja morati da prođe brojne tehnološke i regulatorne testove. To je bio i razlog zašto se CEO Facebook-a, Mark Zakenberg prošlog meseca sastao sa guvernerom Bank of England, gde su diskutovali o mogućnostima i rizicima planirane digitalne valute.

Istovremeno, vode se pregovori i sa američkim trezorom, kao i sa kompanijama za transfer novca (kao što je Western Union), u cilju prihvatanja nove kriptovalute, ali i definisanju svih regulatornih zahteva koji se mogu ticati nje.

Međutim, očekuje se da će najteži posao Facebook imati u Indiji, za koju očekuje da će biti jedan od najvećih korisnika kriptovalute. Indijska vlada ima odbojan stav prema virtuelnim valutama, ali Facebook se nada da će omogućiti stanovnicima ove zemlje da preko WhatsApp servisa šalju virtuelni novac.

Možda te još zanima:

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo