.
Trenutno
Gost O radija
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Facebook uvodi sopstvenu kriptovalutu

28.05.2019.

Facebook planira da u prvom delu sledeće godine lansira sopstvenu kriptovalutu, koja se za sada interno zove "GlobalCoin". 

.

Više detalja o ovome očekuje se tokom leta, a nakon toga se planiraju i intenzivniji testovi. Prema najavama, ova kriptovaluta će u prvom trenutku biti dostupna u desetak država, u kojima se očekuje da će ponuditi korisnicima pristupačan i siguran način za plaćanje, bez potrebe da se za tu uslugu otvara nalog u banci.

Kako prenosi Ubergizmo, ova valuta će pre aktiviranja morati da prođe brojne tehnološke i regulatorne testove. To je bio i razlog zašto se CEO Facebook-a, Mark Zakenberg prošlog meseca sastao sa guvernerom Bank of England, gde su diskutovali o mogućnostima i rizicima planirane digitalne valute.

Istovremeno, vode se pregovori i sa američkim trezorom, kao i sa kompanijama za transfer novca (kao što je Western Union), u cilju prihvatanja nove kriptovalute, ali i definisanju svih regulatornih zahteva koji se mogu ticati nje.

Međutim, očekuje se da će najteži posao Facebook imati u Indiji, za koju očekuje da će biti jedan od najvećih korisnika kriptovalute. Indijska vlada ima odbojan stav prema virtuelnim valutama, ali Facebook se nada da će omogućiti stanovnicima ove zemlje da preko WhatsApp servisa šalju virtuelni novac.

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?