...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook uklanja događaje koji krše mere protiv koronavirusa

24.04.2020.

Facebook zabranjuje promocije događaja koji krše pravila socijalnog distanciranja, među njima i proteste protiv karantina. Zbog toga su događaji koji su planirani u nekim američkim gradovima uklonjeni sa platforme, nakon što se Facebook konsultovao sa lokalnim vlastima.

.

U ovoj kompaniji kažu da nova regulacija ne zavisi od procene zaposlenih u kompaniji. Ukoliko vlada neke zemlje nije zabranila određeni događaj, on će ostati i na Facebook platformi, ali organizatori ipak neće moći da promovišu skupove koji utiču na brže širenje koronavirusa.

Kako prenosi The Verge, ova društvena mreža se od januara trudi da uklanja tvrdnje koje negativno govore o preduzimanju mera i opreznosti kada je koronavirus u pitanju.

Facebook se već susreo sa kritikama da je odgovoran za širenje lažnih vesti o koronavirusu, pa sada vodi računa o ukidanju događaja koji ugrožavaju javno zdravlje.

Možda te još zanima:

.

Od sada možete imati 3D fotke

Ako biste da unesete malo živosti u svoje fotografije, obradovaće vas vest da je internet gigant Google odlučio da u…

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo