...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook uklanja aplikacije za Windows Phone

10.04.2019.

Facebook je za 30. april najavio povlačenje svojih aplikacija za Windows Phone, što uključuje Messenger, Instagram i originalnu Facebook aplikaciju. 

.

Iz Microsofta su potvrdili ovu vest, uz informaciju da će nakon tog datuma korisnici moći da pristupaju Instagramu i Facebooku samo kroz pretraživače na telefonima.

Kako prenosi Engadget, Windows Phone korisnici već su dobili ove informacije u Instagram aplikaciji. Ne zna se tačno koliko korisnika će biti pogođeno ovim potezom, ali se zna da su ove tri aplikacije među najviše preuzimanim sa Windows Store-a.

Ovaj potez nije neočekivan, s obzirom na to da je Microsoft još 2016. godine zvanično ugasio Windows Phone kao platformu. Takođe, u decembru prošle godine prestao je da objavljuje i sigurnosne prepravke, a mnoge popularne aplikacije za ovu platformu nisu ažurirane još od 2015. godine.

Možda te još zanima:

.

Od sada možete imati 3D fotke

Ako biste da unesete malo živosti u svoje fotografije, obradovaće vas vest da je internet gigant Google odlučio da u…

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo