...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook ograničava developere

23.03.2018.

Posle Cambridge Analytica skandala, Facebook je najavio dodatna ograničenja za aplikacije koje imaju pristup korisničkim profilima. Developeri aplikacija za Facebook bi ubuduće trebalo da dobijaju manje informacija, te će im se ukidati pristup profilima onih korisnika koji su prestali da koriste njihove aplikacije, a za više detaljnih informacija moraće da traže dozvolu od kompanije Facebook. 

.

Foto: pexels.com

Developeri koji koriste Facebook Login, bi ubuduće trebalo da dobijaju samo ime korisnika, te profilnu fotografiju i mejl adresu – ali samo u slučajevima kada se neko na njihovu aplikaciju loguje preko Facebooka.

Za dodatne informacije, kao što su one o prirodi sadržaja koje neki korisnik deli na Facebook platformi, developeri će morati da dobiju dozvolu od kompanije. Nije najjasnije koliko će jaka biti ova mera i koliko će često i na koje načine Facebook proveravati da li se pravila poštuju, ali se radi o prvom koraku koji bi u budućnosti trebalo da spreči incidente poput onog koji je izazvala Cambridge Analytica.

Facebook planira i da ukine pristup developerima onih aplikacija koje korisnik nije pokrenuo više od tri meseca, što je korisno, budući da je mnogo onih koji su u prethodnom periodu shvatili da su stotinama, ako ne i hiljadama, aplikacija omogućili pristup, te ih ostavili povezane na svoje Facebook profile i tako im omogućili da prikupljaju podatke kada to požele.

Možda te još zanima:

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo