...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Facebook obeležava teritoriju

04.08.2019.

Iako gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da mreže Instagram i Whatsapp pripadaju kompaniji Facebook, iz Facebooka očigledno smatraju da bi trebalo tome da pridaju još malo pažnje.

.

Ovim mrežama uskoro će biti promenjen naziv, odnosno i jedna i druga će nakon zvaničnog imena imati i nastavak "from Facebook."

Ova imena za sada će prvenstveno biti promenjena u App store-u i Google play prodavnici, dok će na ekranima mobilnih uređaja ostati nepromenjeni.

Kako su naveli iz kompanije Facebook, ovo je samo deo nastojanja da se jasno stavi do znanja koji proizvodi dolaze iz Facebooka.

Na ovaj način bi se povezali Facebook, Instagram i WhatsApp i omogućila bi se razmena poruka između različitih aplikacija.

Odvojenost od Facebooka je donela određene prednosti i za Instagram i za WhatsApp, jer su stekli veću popularnost među mlađim korisnicima.

Odluka o transformaciji imena dolazi u vreme kada FTC (Federal Trade Commission) istražuje da li su brojne akvizicije koje je Facebook obavio imale za cilj da unište konkurenciju, što bi potencijalno moglo da bude problem, budući da konkurentnost utiče na kvalitet proizvoda, prenosi PCPress.

Možda te još zanima:

.

Star Wars tema za Messenger

Premijera novog nastavka Ratova zvezda pod nazivom "Uspon Skajvokera" je sve bliža, a pompi se pridružio i Facebook, koji je…

.

Facebook dobija novi izgled

Novi dizajn Facebooka ima za cilj jednostavnije, lakše i brže korištenje, sadrži veći font i pojednostavljeni raspored kako bi se…

.

Viewpoints – Popunjavanjem upitnika do novca

Facebook je izbacio novu aplikaciju, u pitanju je program za istraživanje tržišta od kojeg možete da zaradite. 

.

Whale: Facebook aplikacija za kreiranje mimova

U temelju interneta nalaze se smešni i manje smešni mimovi, pa ne iznenađuje da je Facebook prepoznao značaj ovog formata.

.

I Kalifornija istražuje Fejsbuk

Poslovanje Fejsbuka već istražuje 47 američkih država, a Kalifornija se fokusira na okrivanje novih detalja iz slučaja Kembridž Analitika. 

.

Poveži aplikacije na jednom mestu

Pojavom pametnih telefona, došlo je prezasićenja različitih aplikacija kako na App store-u tako i na Google Play-u. Ako želite da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 O tome se priča

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo