...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook kupio Giphy

20.05.2020.

Iz godine u godinu sve više se postavlja pitanje da li internet postaje centralizovan. Velike korporacije kupuju manje i to je jednostavno tako. Objvaljeno je da je Facebook preuzeo vlasništvo nad servisom za deljenje slika i GIF-ova Giphy.

.

Giphy je prisutan svakodnevno u vašem životu, čak i ako toga niste svesni. Većina GIF-ova koje šaljete svojim kontaktima na nekoj od aplikacija za dopisivanje okačena je upravo na Giphy. Verovatno je upravo to ono što je nateralo Facebook na ovaj poslovni potez. Facebook je odlučio da za Giphy izdvoji oko 400 miliona dolara, piše PCMag.

Postavlja se pitanje kako će Giphy funkcionisati u budućnosti, s obzirom na to da je intergrisan u veliki broj aplikacija, poput Twittera, Slacka ili Signala, koji mogu biti pretnja Facebooku? Za sada sve ostaje po starom, kažu zvaničnici američkog giganta.

Možda te još zanima:

.

TikTok kao simbol globalnog rata

Ako ste se rodili nakon 1995. godine, čestitamo, vi ste generacija Z. Politički ste angažovani i osvešćeni, ali samo na…

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo