...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Facebook kriptovaluta izgubila podršku PayPal-a

07.10.2019.

Nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal nagovestio da neke kompanije koje su najavile inicijalnu podršku za Facebook kriptovalutu preispituju podršku, PayPal je objavio da će povući svoje učešće u Libra Association. 

.

Kako prenosi Engadget, članovi osnivači ulažu 10 miliona dolara za finansiranje udruženja, ali nejasno je šta će se dogoditi s tim novcem ako se učesnici povuku iz sporazuma.

Kako iz PayPal-a navode, ova kompanija je u ovom trenutku donela odluku da odustane od daljeg učešća u Libra Association i nastaviće da se fokusira na unapređenje svoje postojeće misije i poslovnih prioriteta.

"Nastavljamo da podržavamo težnje vezane za Libru i radujemo se nastavku dijaloga o načinima zajedničkog rada u budućnosti. Facebook je dugogodišnji i cenjeni strateški partner PayPal-u, te ćemo nastaviti da sarađujemo i podržavamo Facebook u različitim kapacitetima", naveli su iz ove kompanije. 

Ostali važni članovi se još uvek nisu oglasili po pitanju podrške projektu poput Mastercarda i Vise, dok je jedan od direktora Facebook-a, i bivši predsednik PayPala, David Marcus prethodno tvitovao da će "zvanični prvi talas članova Libra Association biti formiran u narednim nedeljama". U međuvremenu, zakonodavci vrše pritisak na CEO-a Mark Zuckerberg-a da svedoče u vezi sa ovim pitanjem. 

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo