...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Facebook dobija novi izgled

29.11.2019.

Novi dizajn Facebooka ima za cilj jednostavnije, lakše i brže korištenje, sadrži veći font i pojednostavljeni raspored kako bi se olakšalo korištenje, a stranica izgledala uređenije i preglednije.

.

Kako piše Bug.hr, Facebook kreće stopama Twittera i pokušava velikim redizajnom da približi izgled svoje platforme na desktopu onom dizajnu i iskustvu korištenja kakvo je već neko vreme prisutno u njihovim mobilnim aplikacijama.

To znači da će Facebook i na desktopu postati nešto jednostavniji, brži, sa većim fontovima i slikama, te fokusom samo na ono bitno. Korisnici će imati i mogućnost gledanja slika i videa preko celog ekrana. Novi dizajn Facebooka donosi i mogućnost koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je tamni način rada - dark mod.

Novi Facebookov dizajn je u pripremi, a neki korisnici su ovih dana dobili i mogućnost da se upišu na listu čekanja i tako biti među prvima koji će isprobati novi izgled i funkcionalnosti ove društvene mreže.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo