...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Facebook avatari sve popularniji

21.05.2020.

Avatari na društvenim mrežama nude način da se korisnici izraze kroz virtuelnog dvojnika ili bilo kakav lik koji žele da stvore. Najbolji primeri do sada su bili Snapchat Bitmoji ili Apple Memoji. Od pre nekoliko dana tu su i Facebook avatari.

.

Iz Facebooka kažu da se ovi avatari mogu koristiti u komentarima, Stories sekciji, na Messengeru - i uskoro u tekstualnim postovima sa pozadinama. Takođe, mogu se prikazati na vašem Facebook gejming profilu.

"Većina naših interakcija ovih dana odvija se na mreži, zbog čega je važnije nego ikad da se lično izrazite na Facebooku. Važno nam je da možete da prilagodite svog avatara tako da predstavlja vaše jedinstveno, autentično ja, zbog čega takođe dodajemo novi spektar prilagođavanja – poput novih frizura, boje kože i odeće", kažu iz ove kompanije.  Facebook avatari su se prvo pojavili u Australiji prošlog juna, a dostupni su u Evropi, Kanadi i drugim zemljama.

Kako prenosi The Verge, prošlog meseca kompanija je najavila i Messenger Rooms, sopstvenu alternativu za Zoom i Houseparty video chat. WhatsApp je takođe povećao svoj maksimalni broj učesnika u video pozivima kako bi ljudima olakšao život u trenutku pandemije COVID-19.

Možda te još zanima:

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo