...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Dropbox dobio Gmail taster

23.10.2018.

Google je odlučio da spoljnim developerima omogući da podršku za svoje aplikacije implementiraju direktno u prozor za pisanje mejlova.

.

Tako će aplikacije poput Dropbox-a dobiti dugme u okviru Gmail prozora za sastavljanje mejlova. Korisnici će jednim klikom moći da dođu do fajlova koje čuvaju na toj destinaciji, a koje žele da uključe u mejl koji pišu.

Pored Dropbox-a, integraciju su najavile i Box, Atlassian i Egnyte, a to je, kako tvrde iz Google-a, tek početak. Ovo nije prvi put da Google dozvoljava developerima sa strane da u Gmail integrišu svoje elemente, što je ranije dovelo do brojnih kontroverzi, pošto su takvi developeri dobijali pristup korisničkim mejlovima i mogli su da ih čitaju.

Kako prenosi The Verge, upravo zbog toga korisnicima se preporučuje da ubuduće u svoje Gmail prozore uključuju samo tastere onih aplikacija koje koriste već neko vreme, te u njih imaju poverenje.

Možda te još zanima:

.

Google maps dodaje političke granice

Mape koje danas vidimo, manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje neke sitnice na mapama, to jest,…

.

Gasi se PlayStation Forums

Sony je najavio da će PlayStation Forums biti ugašen 27. februara. Od tog trenutka, kompletna podrška za PlayStation će se odvijati isključivo kroz Sony-jeve…

.

Facebook Dating ne stiže u Evropu za Dan zaljubljenih

Evropa će na ovu uslugu morati da sačeka još neko vreme, jer je lansiranje odloženo zbog pitanja privatnosti korisnika, koja su…

.

Snapchat: Nova opcija za bolje mentalno zdravlje

Snapchat lansirao je alatku za pretraživanje – Here For You – koja olakšava pronalaženje eksperata koji bi mogli da pomognu u teškim situacijama.

.

Chatbotovi stigli i na Tinder

Kako svajpovanje oduzima previše vremena na Tinderu, pojedini programeri već kreiraju programe, odnosno chatbotove, koji umesto njih biraju potencijalne partnere.

.

Disney+ prešao 28 miliona pretplatnika

Disney+ je od lansiranja okupio 28,6 miliona korisnika, tako da je posle samo tri meseca od lansiranja premašio 20 miliona, koliko se…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo