...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Dostupna Facebook Clear History alatka

31.01.2020.

Mark Zuckerberg je nedavno objavio da je Facebook Clear History alatka dostupna u svim zemljama, a kao nova sekcija "Off-Facebook activity" koja se nalazi u podešavanjima.

.

foto: pexels

"Off-Facebook activity" korisnicima omogućava da vide koje kompanije i web-sajtovi dele informacije o njihovim aktivnostima na platformi. Clear History alatka pomaže u oslobađanju reklama koje dobijaju na osnovu toga što su pretraživali neku temu i kliktali na određene online lokacije.

Kako prenosi The Verge, tako platforma dobija novi nivo transparentnosti i kontrole, a na novoj opciji se dugo radilo, budući da je bilo neophodno da se određeni sistemi unaprede.

Korisnicima se preporučuje da unaprede bezbednosna podešavanja, pa se u okviru news feeda već preusmeravaju ka Privacy Checkup alatki, gde mogu da regulišu vidljivost postovai vide u kojim aplikacijama koriste Facebook naloge za logovanje. Put do Off-Facebook sekcije ipak moraju da potraže sami, a mogu da joj pristupe preko ovog linka, ili u Settings panelu izabrati opciju Your Facebook Information, a nakon nje doći do Off-Facebook Activity.

Možda te još zanima:

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo