...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Digitalna valuta made by Facebook?

25.12.2018.

U moru kriptovaluta, od kojih su neke prošle bolje, a neke lošije, društvena mreža Facebook mogla bi da razvije sopstvenu.

.

Iako je prethodno zabranio reklamiranje kriptovaluta, Facebook se korišćenju digitalnih valuta ne protivi, jer navodno razvija svoju, prenosi Benchmark.

Kako je naveo Bloomberk, iz kompanije razvijaju "stablecoin". On je vezan za američki dolar, te je stabilniji i otporniji na manipulaciju od bitcoina, a koji će korisnicima omogućiti transfer novca preko WhatsApp-ovog šifrovanog servisa za mobilne poruke.

Bloomberg ističe i da će Facebook najverovatnije lansirati valutu u Indiji, a tačno vreme za puštanje ove digitalne valute i dalje nije poznato.

Možda te još zanima:

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Facebook promenio stav o Hershovom izveštaju

Facebook je revidirao svoj stav o izveštaju u kome su Sjedinjene Države umešane u uništavanje gasovoda Severni tok, promenivši oznaku sa…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo