...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Da uvek budete aktuelni na Fejsbuku

30.06.2020.

Fejsbuk je dodao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa notifikacijom kada pokušate da podelite neku vest ili objavu koja je starija od 30 dana.

.

Kako prenosi Engadget, notifikacija neće zabranjivati deljenje, već predstavlja samo podsetnik da korisnik proveri da li je ta vest još uvek relevantna i aktuelna, pre nego što je podeli sa svojim prijateljima.

Ova mogućnost je dodata jer je interno istraživanje pokazalo da je vreme originalne objave neke vesti jedan od važnih faktora kada se korisnici odlučuju čemu će da veruju i šta će da pročitaju i podele sa prijateljima. Kada se podeli stara vest, utvrđeno je da to među korisnicima stvara konfuziju, koji često ne znaju i misle da se desilo nešto novo.

Kompanija je najavila da će u narednim mesecima testirati druge tipove notifikacija. Jedna od njih je da se korisnici usmeravaju ka zvaničnom COVID-19 centru kada neko podeli link u kojoj se pominje ova bolest.

Možda te još zanima:

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

UK istražuje kako je Facebook kupio Giphy

Velika Britanija i Organizacija za zaštitu konkurencije istražuje Facebook zbog ove kupovine.

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

.

Facebook News dostupan u SAD

S obzirom na to da sve veći broj ljudi tvrdi kako se primarno informiše preko Facebooka, ova društvena mreža je…

.

Neki nisu čak ni maštoviti u laganju

Portal Fake News Tragač (FNT) bavi se dekonstrukcijom medijskog sadržaja i dezinformacijama koje se u našim medijima neretko pojavljuju. U…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo