.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Čuvaj se virusa

21.01.2019.

U inat sigurnosnim istraživačima i Google play store-u koji se trude da svoje korisnike zaštite što je više moguće, počeli su da se pojavljuju zlonamerni koderi koji kreiraju malware i koji se trude se po svaku cenu da ih u tome ometaju.

.

Android malware koristi senzore pokreta u telefonu kako bi se sakrio i na taj način praktično zarazio tvoj telefon. Korisnici su primetili da su počele da se pojavljuju zaražene aplikacije sa zlonamernim softverom koje koriste malware virus tek kada softver otkrije pokrete sa pametnog telefona.

Razlog tome je što istraživački timovi za sigurnost koriste Android emulatore (najjeftiniji i verovatno najgori način za obezbeđivanje performansa jednog računara ili telefona na drugom) kako bi testirali zlomnamerne softvere, a ne konkretne pametne telefone, prenosi Android authority.

Upravo zbog toga Android malware može da prođe kroz te sisteme emulacije neotkriven, pa se u telefon implementira bez većih problema.

Za sada je otkriven u dve aplikacije među kojima su BaterrySaverMobi i Currency Converter, a i jedna i druga aplikacija skinute su sa Google play store-a.

Ukoliko opet pomisliš da skineš neproverenu aplikaciju iz Google prodavnice, razmisli još jednom.

.
Američki senator iz redova demokrata Čak Šumer pozvao je FBI i Saveznu trgovinsku komisiju (FTC) da sprovedu istragu o aplikaciji…
.
Digitalna kompetencija prepoznata je kao jedna od osam osnovnih kompetencija neophodnih za celoživotno učenje i pomoću nje se stiču…
.
Kineski AI startap Megvii koji vladu te zemlje snabdeva AI softverom za prepoznavanje lica koji se koristi za praćenje građana,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?