.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Čuvaj se virusa

21.01.2019.

U inat sigurnosnim istraživačima i Google play store-u koji se trude da svoje korisnike zaštite što je više moguće, počeli su da se pojavljuju zlonamerni koderi koji kreiraju malware i koji se trude se po svaku cenu da ih u tome ometaju.

.

Android malware koristi senzore pokreta u telefonu kako bi se sakrio i na taj način praktično zarazio tvoj telefon. Korisnici su primetili da su počele da se pojavljuju zaražene aplikacije sa zlonamernim softverom koje koriste malware virus tek kada softver otkrije pokrete sa pametnog telefona.

Razlog tome je što istraživački timovi za sigurnost koriste Android emulatore (najjeftiniji i verovatno najgori način za obezbeđivanje performansa jednog računara ili telefona na drugom) kako bi testirali zlomnamerne softvere, a ne konkretne pametne telefone, prenosi Android authority.

Upravo zbog toga Android malware može da prođe kroz te sisteme emulacije neotkriven, pa se u telefon implementira bez većih problema.

Za sada je otkriven u dve aplikacije među kojima su BaterrySaverMobi i Currency Converter, a i jedna i druga aplikacija skinute su sa Google play store-a.

Ukoliko opet pomisliš da skineš neproverenu aplikaciju iz Google prodavnice, razmisli još jednom.

.
Ako ti je zabavno da snimaš kratke video sadržaje onoga što se dešava u tvojoj okolini, vreme je da napraviš korak napred i te…
.
Ad bloker je jedna od najkorisnijih stvari na pretraživačima, s obzirom na to da nam pomaže da se rešimo dosadnih reklama. Međutim,…
.
Iako smo pomalo svi zaboravili da Skajp postoji, od kako smo počeli da koristimo Viber za komunikaciju sa ljudima u drugim zemljama,…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?