...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Cukerbergove radionice o tehnologiji

10.01.2019.

Zašto šef kompanije koja je više puta kršila zakone i delila podatke svojih korisnika ne može da organizuje radionice o tehnologiji? Može, samo ko će da ga sluša?

.

Šef Fejsbuka Mark Cukerberg napisao je na svom fejsbuk profilu kako planira da održi niz javnih rasprava na temu tehnologije i njene budućnosti u društvu.

Pored toga, on planira da se pozabavi i pitanjima kao što su veštačka inteligencija i radna mesta, slobodan govor na internetu i rast online zajednica, preneo je BBC.

Kada su u pitanju same diskusije, one će biti održavane tokom 2019. godine, a kako je Cukerberg najavio, biće vidljive na platformama Facebook i Instagram, ali i u ostalim medijima.

Podatak koji međutim nije novost, jeste da Fejsbuk uveliko deli naše podatke i krši zakone, što se i pored brojnih optužbi nije promenilo. Ko ne bi želeo da sluša radionice o tehnologiji od čoveka čija kompanija uredno krši zakone.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo