...
TRENUTNO13:00 - 14:00Pop up

Lifestyle / Tehnologija

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

11.04.2023.

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu ChatGPT Tongyi Qianwen.

 
.

Tongyi Qianwen, koji poseduje mogućnosti kineskog i engleskog jezika, u početku će biti postavljen na DingTalk, Alibabin softver za komunikaciju na radnom mestu, i Tmall Genie, dobavljač pametnih kućnih aparata.

Deonice Alibabe uvrštene u Hong Kong porasle su za više od tri odsto nakon objave, ali su od tada smanjile neke dobitke. Deonice Baidua u Hong Kongu su pale šest procenata.

Na Alibaba Cloud Summitu 2023. kompanija je najavila da će pokrenuti chatbot koji pokreće veštačka inteligencija u sve Alibabine proizvode od poslovne komunikacije do e-trgovine u "bliskoj budućnosti". 

"Nalazimo se na tehnološkoj prelomnici koju pokreću generativna veštačka inteligencija i računarstvo u oblaku, a kompanije u svim sektorima počele su da prihvataju transformaciju inteligencije kako bi bile ispred igre", rekao je Daniel Zhang, predsednik i glavni izvršni direktor Alibaba grupe i glavni izvršni direktor Alibaba Clouda Inteligencija.

www.seebiz.eu

Možda te još zanima:

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Može li Chat GPT da zameni Google?

Od kako je u novembru prošle godine kompanija Open AI predstavila Chat GPT, odnosno čet robota na bazi veštačke inteligencije,…

.

Aplikacija koja prati krpelje

Broj krpelja ove godine znatno se povećao u odnosu na prethodne, zbog čega je stvorena aplikacija za praćenje staništa krpelja.

.

Leteći taksi, a nije u Srbiji

Saudijska Arabija se suočava sa velikim saobraćajnim zagušenjima i primorana je da pronađe efikasnija rešenja za mobilnost. Jedno od rešenja…

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

.

Uskoro će ljudska inteligencija zauzimati samo jedan posto

Ilon Mask ponovo daje prognoze o životu čoveka i mašina.

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo