...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

11.04.2023.

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu ChatGPT Tongyi Qianwen.

 
.

Tongyi Qianwen, koji poseduje mogućnosti kineskog i engleskog jezika, u početku će biti postavljen na DingTalk, Alibabin softver za komunikaciju na radnom mestu, i Tmall Genie, dobavljač pametnih kućnih aparata.

Deonice Alibabe uvrštene u Hong Kong porasle su za više od tri odsto nakon objave, ali su od tada smanjile neke dobitke. Deonice Baidua u Hong Kongu su pale šest procenata.

Na Alibaba Cloud Summitu 2023. kompanija je najavila da će pokrenuti chatbot koji pokreće veštačka inteligencija u sve Alibabine proizvode od poslovne komunikacije do e-trgovine u "bliskoj budućnosti". 

"Nalazimo se na tehnološkoj prelomnici koju pokreću generativna veštačka inteligencija i računarstvo u oblaku, a kompanije u svim sektorima počele su da prihvataju transformaciju inteligencije kako bi bile ispred igre", rekao je Daniel Zhang, predsednik i glavni izvršni direktor Alibaba grupe i glavni izvršni direktor Alibaba Clouda Inteligencija.

www.seebiz.eu

Možda te još zanima:

.

OpenAI traži uvid u beleške i dokumente novinara New York Timesa

Novi pravni spor između New York Timesa i kompanije OpenAI, koja je vlasnik ChatGPT-a, mogao bi da dovede do ozbiljne…

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Može li Chat GPT da zameni Google?

Od kako je u novembru prošle godine kompanija Open AI predstavila Chat GPT, odnosno čet robota na bazi veštačke inteligencije,…

.

Putovanje s ljubimcem pripremiti na vreme

U vreme godišnjih odmora jedno od pitanja koje sebi postavljaju vlasnici pasa i mačaka je da li da vode svoje…

.

OpenAI najavio svoj pretraživač - SearchGPT

Možda ChatGPT već doživljavate kao pretraživač - uostalom, možete unositi upite slične onima koje biste stavili u Google ili Bing.…

.

Otvaranje Olimpijade u Parizu biće drugačije od svih do sada

Ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. osmišljena je tako da bude drugačija od bilo koje u prethodnim godinama.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo