...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Alibaba će ponuditi svoju verziju Chat GPT-a

11.04.2023.

Alibaba Cloud, jedinica za računarstvo u oblaku kineskog tehnološkog diva Alibabe, objavila je da će pokrenuti sopstveni proizvod u stilu ChatGPT Tongyi Qianwen.

 
.

Tongyi Qianwen, koji poseduje mogućnosti kineskog i engleskog jezika, u početku će biti postavljen na DingTalk, Alibabin softver za komunikaciju na radnom mestu, i Tmall Genie, dobavljač pametnih kućnih aparata.

Deonice Alibabe uvrštene u Hong Kong porasle su za više od tri odsto nakon objave, ali su od tada smanjile neke dobitke. Deonice Baidua u Hong Kongu su pale šest procenata.

Na Alibaba Cloud Summitu 2023. kompanija je najavila da će pokrenuti chatbot koji pokreće veštačka inteligencija u sve Alibabine proizvode od poslovne komunikacije do e-trgovine u "bliskoj budućnosti". 

"Nalazimo se na tehnološkoj prelomnici koju pokreću generativna veštačka inteligencija i računarstvo u oblaku, a kompanije u svim sektorima počele su da prihvataju transformaciju inteligencije kako bi bile ispred igre", rekao je Daniel Zhang, predsednik i glavni izvršni direktor Alibaba grupe i glavni izvršni direktor Alibaba Clouda Inteligencija.

www.seebiz.eu

Možda te još zanima:

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Može li Chat GPT da zameni Google?

Od kako je u novembru prošle godine kompanija Open AI predstavila Chat GPT, odnosno čet robota na bazi veštačke inteligencije,…

.

Pametne naočare

Sledeći Metin par pametnih naočara napravljenih u partnerstvu sa vlasnikom Ray-Ban Luxottica mogao bi uskoro da bude pušten u prodaju. 

.

Zbog mobilnog život prođe

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da posztoje ključni životni trenuci koje su ljudi propustili sopstvenim očima, jer su…

.

Zaklinjem se svojom čašću...

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji izjavio je da ima poverenje u odgovore koje generiše ChatGPT, ali je naglasio da…

.

TikTok ubacuje Wikipedia isečke

Korisnici TikTok-a, posebno mladi ljudi, sve više tretiraju tu aplikaciju kao pretraživač da bi pronašli sve, od obližnjih restorana do…

  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo