...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

22.03.2023.

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Foto: Promo / Pramount Plus

Poslednjih nekoliko minuta epizode pod nazivom "Deep Learning" koja se bavi upravo četbotovima, napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI, piše Far Out Magazine.

U četvrtoj epizodi 26. sezone dečaci koriste četbot kako bi radili školske zadatke i slali poruke devojčicama, a ChatGPT generisao je Stenov govor na samom kraju u kome on iznosi argumentaciju u prilog upotrebe takvih tehnologija.

Inače, Trej Parker i Met Stoun, tvorci popularne animirane serije i sami imaju AI studio pod nazivom "Deep Voodoo" za koji su prikupili čak 20 miliona dolara investicija.Animirana serija "Saut Park" premijerno je prikazana 1997. godine i bavi se životima četvorice dečaka - Stena Marša, Kajla Broflovskog, Erika Kartmana i Kenija Mekormika - u Saut Parku u Koloradu.

Poznata je po oštrom rečniku i mračnom humoru koji preispituje širok dijapazon aktuelnih tema, ali i problema savremenih ljudi. Do sada je objavljeno više od 300 epizoda, kao i jedan film iz 1999. godine.

(Far Out Magazine, Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo