.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Alatka za besmisao

10.07.2019.

Mnogi portali bave se otkrivanjem lažnih vesti i dezinformacija, što je jako korisna stvar. Kompanja Facebook međutim, zahvaljujući svojoj novoj alatki želi da spreči širenje lažnih vesti na svojoj platformi, ali - o sebi.

.

Ovaj program zove se Stormchaser i koristi se za detektovanje i razotkrivanje dezinformacija o Facebooku.

Facebook koristi Stormchaser za praćenje i opovrgavanje lažnih vesti o kompaniji. To uključuje i glasine koje se šire na WhatsApp-u, a ovaj servis ima manji problem sa širenjem glasina koje je kompanija takođe morala da razreši, piše Bloomberg.

Program je navodno kreiran 2016. godine i korišćen je da prati viralne objave o Facebooku. Servis je prikupio glasine kao što je ona da Facebook prisluškuje korisnike, do bezopasnh šala koje korisnike navode da kopiraju i okače neki status ukoliko ne žele da njihov nalog bude ugašen ili zaključan, prenosi Benchmark.

Iako Stormchaser može biti koristan program, kompanija Facebook možda bi prvo mogla da se pozabavi deljenjem privatnosti svojih korisnika, pa tek onda da brine o sopstvenoj reputaciji.

.
Kolika je moć striming platformi i sadržaja za gledanje na zahtev (video on demand) pokazuje i lansiranje nove platforme kompanije…
.
Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti,…
.
Korisnici Tvitera će od danas pored pojedinačnih profila moći da prate i teme koje ih zanimaju. 
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?