...
TRENUTNO22:00 - 00:00DiskOradio

Lifestyle / Tehnologija

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

16.01.2024.

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem i internetom. Čak je izraz guglanje ušao u svakodnevni govor.

.
Foto: Pexels
 
Tokom tih 25 godina kompanija Gugl imala je celi niz usluga i proizvoda kojim su želeli da privuku nove korisnike i pruže nešto novo svetu.
 
I dok su neki proizvodi poput Androida ili YouTube-a preživeli, gomila njih nije. Tačnije, Gugl je čak i prilično poznat po tome da lansira neku uslugu, a onda je nakon svega nekoliko godina (ili čak meseci) jednostavno ukine jer je korisnici nisu prihvatili onako kako je bilo zamišljeno.
 
Da je "groblje“ Guglovih proizvoda već zavidne veličine, možda najbolje pokazuje veb stranica "Killed by Google“ koja na jednom mestu okuplja upravo sve proizvode ove kompanije koji su u međuvremenu ukinuti.
 
Prema trenutnom popisu, dosad ih je ukinuto čak 293. Neki su zauvek otišli u istoriju, drugi su dobili novo ime i pridruženi su nekoj drugoj usluzi.
 
 
Uz ime svakog "pokojnika“ stoji otkad dokad je delovao, čemu je služio i kada je prestao s radom. Ono što nije navedeno su "ožalošćeni“, odnosno koliko je korisnika usluga imala u trenutku gašenja. Ali, bez obzira na to, zgodno je podsetiti se šta je Gugl nudio tokom više od dve decenije.
 
Izvor:www.sputnikportal.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo