...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Sport

Posle tri godine battle među najboljima!

24.11.2016.

Nakon tri godine, u Novom Sadu ponovo će biti organizovan "battle" u uličnim plesovima! Neki od najpoznatijih uličnih plesova su hip hop, locking, popping, break dance, voguing, dancehall… Novosađani su u tome zaista dobri, jer na takmičenjima osvajaju nagrade!

.

Jedan od sudija bboy Goofy

Plesno udruženje Groove u saradnji sa Firchie Think Thank Studiom u subotu 26. novembra organizuje plesno takmičenje u uličnim plesnim stilovima pod nazivom "Groovin", gde će internacionalne i veoma cenjene sudije u svetu plesa odlučivati ko će biti pobednik i dobitnik vrednih nagrada!

Takmičenje u "all style 3 na 3 battle" formi sastoji se iz dva dela, kvalifikacionog - gde će se ekipe od po tri člana predstaviti sudijama (u slobodnom stilu ili u koreografiji) i battle dela - u kom će se ekipe nadmetati u slobodnom stilu uličnih plesova i odgovarati na različite vrste muzike (hip hop, break beat, house, funk) koju im DJ zada.

groovin dj jpg

Pobednici osvajaju vaučere za odlazak na jedan od najprestižnijih plesnih kampova Street Dance Kemp u Brnu, Češkoj. Na listi sudija nalazi se renomirani plesač iz Francuske, Stiv Kamso (Steve Kamseu), Nikola Davidović uz Novog Sada, poznatiji pod plesnim nadimkom Riou i Miroslav Balog iz Novog Sada, poznatiji kao bboy Goofy, koji je i Ginisov rekorder u vrtenju Halos-a (elementa iz Break dance-a).

"Kako organizacija ovakvih dešavanja iziskuje velike finansijske troškove, takmičenja ovog tipa u Srbiji su vrlo retka, a veoma bitna za napredak plesača uličnih plesnih stilova. Zato smo mnogo uzbuđeni što smo uspeli da se organizujemo i nakon tri godine pauze opet osvežimo novosadsku, pa i srpsku plesnu scenu jednim ovakvim druženjem", navedeno je u saopštenju.

groovin jpg

Za muziku je zadužen poznati plesač i DJ – Lil Matt iz Budimpešte, a za verbalnu animaciju publike kao MC, za mikrofonom je plesač Mihailo Ristanić, inače trener u Plesnom udruženju Groove.

Cena ulaznice iznosi 500 dinara i obuhvata ulazak na takmičenje koje počinje u 17 sati, kao i na fenomenalan plesni afterparty pod nazivom "Party like it’s '99" koji će biti održan na u Firčijevom studiju.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Kako su patike postale sastavni deo pop kulture?

Za razliku od većine koja traži sniženja, udobnost i praktičnost, postoje ljudi kojima su patike nešto više. Za njih, svaki…

.

EXIT zatvoren proslavom 50 godina hip-hopa

Finalno veče EXIT festivala definitivno je bilo u znaku hip-hopa i obeležavanja 50 godina od kako je taj žanr nastao.…

.

Hiljson: Ako je energija brutalna, ja to vraćam publici!

Hiljson Mandela je trenutno jedna od najvećih zvezda domaće rep scene. Iako se njegovo ime, pre svega vezuje za trep…

.

Hip-hop zvuk ove godine vlada EXIT festivalom!

Od sutra pa sve do nedelje 9. juna Novi Sad će biti u znaku EXIT festivala. Tokom četiri festivalska dana…

.

Bad Copy posle duže pauze ponovo u Novom Sadu

Kultni hip-hop sastav Bad copy posle duže pauze nastupa u Novom Sadu. Nigrutin, Wikluh i Timbe će 13. maja nastupiti…

.

Poslednji hip hop klasik pre trepa

Pre Drakea, Futurea, Travisa Scotta, Post Malonea i drugih trenutno najpoznatijih repera, postojao je fenomen 50 Cent. Nedavno je obeleženo…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo