.
Trenutno
Opušteno sa Majkićem
 Dušan Majkić
Lifestyle / Sport

Posle tri godine battle među najboljima!

24.11.2016.

Nakon tri godine, u Novom Sadu ponovo će biti organizovan "battle" u uličnim plesovima! Neki od najpoznatijih uličnih plesova su hip hop, locking, popping, break dance, voguing, dancehall… Novosađani su u tome zaista dobri, jer na takmičenjima osvajaju nagrade!

.

Jedan od sudija bboy Goofy

Plesno udruženje Groove u saradnji sa Firchie Think Thank Studiom u subotu 26. novembra organizuje plesno takmičenje u uličnim plesnim stilovima pod nazivom "Groovin", gde će internacionalne i veoma cenjene sudije u svetu plesa odlučivati ko će biti pobednik i dobitnik vrednih nagrada!

Takmičenje u "all style 3 na 3 battle" formi sastoji se iz dva dela, kvalifikacionog - gde će se ekipe od po tri člana predstaviti sudijama (u slobodnom stilu ili u koreografiji) i battle dela - u kom će se ekipe nadmetati u slobodnom stilu uličnih plesova i odgovarati na različite vrste muzike (hip hop, break beat, house, funk) koju im DJ zada.

groovin dj jpg

Pobednici osvajaju vaučere za odlazak na jedan od najprestižnijih plesnih kampova Street Dance Kemp u Brnu, Češkoj. Na listi sudija nalazi se renomirani plesač iz Francuske, Stiv Kamso (Steve Kamseu), Nikola Davidović uz Novog Sada, poznatiji pod plesnim nadimkom Riou i Miroslav Balog iz Novog Sada, poznatiji kao bboy Goofy, koji je i Ginisov rekorder u vrtenju Halos-a (elementa iz Break dance-a).

"Kako organizacija ovakvih dešavanja iziskuje velike finansijske troškove, takmičenja ovog tipa u Srbiji su vrlo retka, a veoma bitna za napredak plesača uličnih plesnih stilova. Zato smo mnogo uzbuđeni što smo uspeli da se organizujemo i nakon tri godine pauze opet osvežimo novosadsku, pa i srpsku plesnu scenu jednim ovakvim druženjem", navedeno je u saopštenju.

groovin jpg

Za muziku je zadužen poznati plesač i DJ – Lil Matt iz Budimpešte, a za verbalnu animaciju publike kao MC, za mikrofonom je plesač Mihailo Ristanić, inače trener u Plesnom udruženju Groove.

Cena ulaznice iznosi 500 dinara i obuhvata ulazak na takmičenje koje počinje u 17 sati, kao i na fenomenalan plesni afterparty pod nazivom "Party like it’s '99" koji će biti održan na u Firčijevom studiju.

J. Ž.

.
Učesnica jučerašnjeg panela na OPENS zoni, prvakinja u stonom tenisu na paraolimpisjskim igrama, Borislava Perić došla je i do…
.
Osmi noćni maraton održava se u subotu, 24. juna, u Novom Sadu, a ova trkačka manifestacija okupiće nešto više od 1.300 učesnika…
.
Leo Gamboc je momak iz Umaga koji se bavi mountain bikingom i dirt jumpingom. Ove godine odlučio je da krene na put po Evropi i snimi…
Program
Kalendar događaja
Jul 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Ko umire u novoj sezoni Igre prestola?