...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Hip-hop zvuk ove godine vlada EXIT festivalom!

05.07.2023.

Od sutra pa sve do nedelje 9. juna Novi Sad će biti u znaku EXIT festivala. Tokom četiri festivalska dana posetioci će na više od 40 bina moći da čuju muziku svih žanrova, ali i da uživaju u brojnim zabavnim i avanturističkim aktivnostima koje su tu da upotpune doživljaj na Petrovaradinskoj tvrđavi.

.

Program predstojećeg EXIT-a je definitvno u znaku proslave 50 godina hip-hopa pa će tako na Tvrđavi nastupiti neke od najvećih legendi ovog žanra. Tu je, pre svega Wu-Tang Clan, jedna od najuticajnijih hip-hop grupa svih vremena, ali i legendarni sastavi Onyx, Rico Nasty... Ipak, to je samo jedan deo „EXIT univerzuma“, kaže PR festivala Branislava Kolarov.

„Tu je The Prodigy, grupa koja svakako privlači najviše pažnje i sa kojima naša publika ima posebnu vezu još od koncerta u Beogradu devedesetih godina. Ta veza je kroz godine samo jačala upravo na EXIT festivalu i radujemo se njihovom povratku. Na glavnoj bini će ove godine nastupiti i osmostruki dobitnik Emija Skrileks, Dimitri Vegas & Like Mike, d'n'b ikone Chase & Status, Alesso, a tu je i tvrđi zvuk koji donose sinfo-metal bend Epica i sastav Viagra Boys“, kaže ona.

Ovogodišnji EXIT će, verovali ili ne, biti prvi festival na svetu otvoren iz svemira, što je spektakl koji ne treba propustiti. Kako biste na Tvrđavu došli na vreme i izbegli gužve potrebno je da što pre svoje ulaznice zamenite za narukvice. Sve to je moguće na više lokacija u gradu, ističe Branislava Kolarov.

„Kapije se ove godine otvaraju u 19 časova i biće otvorene sve do 3 ujutru do kada posetioci mogu da uđu na festival. Svi imaju pravo na jedan ulaz po večeri, što znači da kada se čekirate na ulazu, tu ste gde ste dok vam se ne bude išlo kući. Od utorka je počela i zamena festivalskih ulaznica za narukvice. To je moguće na tri lokacije: u centru, festivalskom kampu (za posetioce koji borave tamo), i preko puta ulaza u Petrovaradinsku tvrđavu“, kaže ona.

marceloexit2022 png

Zamena vaučera za narukvice u centru i EXIT kampu danas je moguća do 22 sata, a u četvrtak od podneva do ponoći. Na Tvrđavi se karte menjaju u utorak i sredu od 10 ujutru do 20, u četvrtak od 10 do 3 ujutru, a u petak, subotu i nedelju od 18 sati do 3 ujutru. Plaćanje na festivalu je i ove godine moguće isključivo platnim karticama koje se preuzimaju na samom festivalu.

Društveno odgovorne aktivnosti na EXIT festivalu će ove godine biti posvećene mentalnom zdravlju, ali i borbi protiv upotrebe narkotika i digitalne zavisnosti. Na festivalu će biti i dve „phone free“ zone, s ciljem podsticanja posetilaca da na određeno vreme prednost daju iskustvu uživo i potpunoj prisutnosti, kaže Branislava Kolarov.

nickcaveexit2022 png

„Najvažnija kampanja koju smo počeli 29. juna za rođendan EXIT festivala je kampanja Life is live. To je tek početak jedne višegodišnje saradnje koja u prvi plan stavlja mentalno zdravlje mladih. U vremenu kada su mladi konstantno izloženi digitalnim sadržajima na društvenim mrežama, kada digitalna zavisnost uzima tolike razmere, želimo da skrenemo pažnju na to koliko ja važan lični kontakt i iskustvo koje je uživo“, ističe naša sagovornica.

Ukoliko pak ne stignete da odete do Tvrđave, Oradio je tu za vas. Od četvrtka do nedelje, svake večeri od 20 časova pa sve do ponoći, moći ćete da slušate naš specijalni program sa Tvrđave. Osim prenosa najzanimljivijih koncerata sa Main Stage-a i Dance Arene tu su, naravno, i razgovori sa brojnim izvođačima. Slušamo se!

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo