.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Sport

Bulut: Isterali nas kao da smo kriminalci

04.05.2015.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero prvaci su sveta u basketu 3 na 3, a doživeli su da ih policija otera sa terena jedne osnovne škole, nakon poziva direktorke. Da stvar bude žalosnija, momci su ranije prikupljali novac za obnovu upravo tog košarkaškog terena, na kojem su sada nepoželjni.

.

Dušan Domović Bulut je u razgovoru za „O radio“ rekao da Novi Sad ima puno terena za košarku, kao i za druge sportove, ali da je njegova ekipa navikla na onaj u OŠ „Jovan Popović“.

„Mi se okupljamo na tom terenu duže od 15 godina i taj teren zovemo svojom kućom. Uvek smo imali širom otvorena vrata na tom mestu“, rekao je Bulut.

Na pitanje kako je doživeo isterivanje sa terena, Bulut je istakao da je situacija bila veoma neprijatna.

„Da ne bude da smo neki neprikosnoveni sportisti, igrali smo za vreme časa fizičkog kojem je prisustvovalo nekoliko devojčica bez ikakve opreme i smatrali smo da je okej da zauzmemo jedan koš, jer njima nije trebao ceo teren“, objašnjava sagovornik O radija.

On je podsetio da je upravo njegov tim inicirao sakupljanje donacija za obnovu tog terena, a većina njih je pohađala tu školu.

„To je teren koji ima neki prestiž u Novom Sadu, a stvarno je bilo neprijatno da nas isteruju kao neke kriminalce, kad znamo da su se u tom dvorištu dešavale mnogo gore stvari od našeg treninga“, kaže Bulut.

Svetski šampioni takođe često treniraju na Đačkom igralištu i uveliko im teku pripreme za Olimpijske igre.

„Mi igramo po specifičnim pravilima, sebe smatramo profesionalcima i volimo da se izolujemo na terenima na kojima se igra na taj način. Teren u OŠ „Jovan Popović“ je deo našeg identiteta i kad je postojao samo jedan koš i kada nikog živog tamo nije bilo i ružno je što nas tako izbacuju“, smatra Bulut.

Kako je naglasio, predali su projekat gradskom Sekretarijatu za sport da se obezbedi jedan objekat za ljubitelje uličnog basketa 3 na 3 i sada čekaju da vide hoće li biti nešto od toga.

„Verujem da ima dosta mladih koji bi voleli da se bave ovim sportom jer ih je sve više na uličnim koševima. Ulični basket je postao globalan, ima preko 2,5 miliona registrovanih basketaša, postoje prvenstva za sve kategorije i odmakao je dalje nego što mi odavde vidimo“, rekao je Bulut.

P.K. 

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?