...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Lifestyle

Rad Megi Simpson primljen u časopis

09.12.2014.

Bravo Megi!!!

.

   Naučna studija koju su napisale Megi Simpson (Maggie Simpson), njena učiteljica Edna Krabapel (Krabappel) i Kim Džong FUN, dva naučna časopisa su odlučila da objave, saznajemo na sajtu Vox.

   Naravno, niko od ovih izmišljenih likova nije zapravo napisao ovu naučnu studiju i rad, čiji je naslov "Fuzzy, Homogeneous Configurations".

   Ovo je zapravo besmisleni tekst koji je na konkurs poslao inženjer Aleks Smoljanicki (Smolyanitsky) kako bi razotrkio dva naučna časopisa — “Journal of Computational Intelligence and Electronic Systems” i časopis koji obožava Comic Sans font “Aperito Journal of NanoScience Technology”.

   Prema rečima ovog inženjera, ova dva časopisa pripadaju svetu “predatorskih časopisa” koji spamuju hiljade naučnika širom sveta, nudeći im da objave svoje radove. Otkrio je da oni zapravo ne sprovode takozvani “peer preview”, zahvaljujući kojem se utvrđuje originalnost radova.

   Kada su Smoljanickog kontaktirali iz ovih časopisa odlučio je da im pošalje rad, koji je potpuno nekonherentan, napisan od strane nasumičnog tekst genaratora.

   Potom je smislio imena naučnika, zajedno sa nepostojećom institucijom u kojoj rade, u ovom slučaju pod nazivom "Belford University".

   "Želeo sam da time osmislim nešto što će odmah upućivati na činjenicu da je rad lažan”, rekao je Smoljanicki i dodao da mu je žao što drugi autor ipak nije bio Ralf Vigan.

   M.L.


Možda te još zanima:

.

The Simpsons Hit and Run: Igra koje se rado sećamo

Iako je prošlo skoro dve decenije od kako se pojavila igra "The Simpsons: Hit and Run" onima koji su je…

.

Simpsons škola seksa

   Za sve one koji su odrasli u devedesetim godinama (a i ranije i kasnije), Simpsonovi nisu bili samo urnebesno…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo