.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle

Rad Megi Simpson primljen u časopis

09.12.2014.

Bravo Megi!!!

.

   Naučna studija koju su napisale Megi Simpson (Maggie Simpson), njena učiteljica Edna Krabapel (Krabappel) i Kim Džong FUN, dva naučna časopisa su odlučila da objave, saznajemo na sajtu Vox.

   Naravno, niko od ovih izmišljenih likova nije zapravo napisao ovu naučnu studiju i rad, čiji je naslov "Fuzzy, Homogeneous Configurations".

   Ovo je zapravo besmisleni tekst koji je na konkurs poslao inženjer Aleks Smoljanicki (Smolyanitsky) kako bi razotrkio dva naučna časopisa — “Journal of Computational Intelligence and Electronic Systems” i časopis koji obožava Comic Sans font “Aperito Journal of NanoScience Technology”.

   Prema rečima ovog inženjera, ova dva časopisa pripadaju svetu “predatorskih časopisa” koji spamuju hiljade naučnika širom sveta, nudeći im da objave svoje radove. Otkrio je da oni zapravo ne sprovode takozvani “peer preview”, zahvaljujući kojem se utvrđuje originalnost radova.

   Kada su Smoljanickog kontaktirali iz ovih časopisa odlučio je da im pošalje rad, koji je potpuno nekonherentan, napisan od strane nasumičnog tekst genaratora.

   Potom je smislio imena naučnika, zajedno sa nepostojećom institucijom u kojoj rade, u ovom slučaju pod nazivom "Belford University".

   "Želeo sam da time osmislim nešto što će odmah upućivati na činjenicu da je rad lažan”, rekao je Smoljanicki i dodao da mu je žao što drugi autor ipak nije bio Ralf Vigan.

   M.L.


.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Dok pešačiš, možeš pomoći deci oboleloj od raka. Pitaš se, kako? Preko ove aplikacije. 
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?