...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Rad Megi Simpson primljen u časopis

09.12.2014.

Bravo Megi!!!

.

   Naučna studija koju su napisale Megi Simpson (Maggie Simpson), njena učiteljica Edna Krabapel (Krabappel) i Kim Džong FUN, dva naučna časopisa su odlučila da objave, saznajemo na sajtu Vox.

   Naravno, niko od ovih izmišljenih likova nije zapravo napisao ovu naučnu studiju i rad, čiji je naslov "Fuzzy, Homogeneous Configurations".

   Ovo je zapravo besmisleni tekst koji je na konkurs poslao inženjer Aleks Smoljanicki (Smolyanitsky) kako bi razotrkio dva naučna časopisa — “Journal of Computational Intelligence and Electronic Systems” i časopis koji obožava Comic Sans font “Aperito Journal of NanoScience Technology”.

   Prema rečima ovog inženjera, ova dva časopisa pripadaju svetu “predatorskih časopisa” koji spamuju hiljade naučnika širom sveta, nudeći im da objave svoje radove. Otkrio je da oni zapravo ne sprovode takozvani “peer preview”, zahvaljujući kojem se utvrđuje originalnost radova.

   Kada su Smoljanickog kontaktirali iz ovih časopisa odlučio je da im pošalje rad, koji je potpuno nekonherentan, napisan od strane nasumičnog tekst genaratora.

   Potom je smislio imena naučnika, zajedno sa nepostojećom institucijom u kojoj rade, u ovom slučaju pod nazivom "Belford University".

   "Želeo sam da time osmislim nešto što će odmah upućivati na činjenicu da je rad lažan”, rekao je Smoljanicki i dodao da mu je žao što drugi autor ipak nije bio Ralf Vigan.

   M.L.


Možda te još zanima:

.

Simpsons škola seksa

   Za sve one koji su odrasli u devedesetim godinama (a i ranije i kasnije), Simpsonovi nisu bili samo urnebesno…

.

Naučite da svirate gitaru

Aplikacija koju je Apple izvorno kreirao 2004. godine dobila je niz ažuriranja i novih funkcija sa kojima možete naučiti ili…

.

Pac-Man uskoro na Twitchu

Ova igra na Twitch stiže u junu, a da biste igrali Pac-Man Live Studio, potrebno je da otvorite namenski Twitch kanal.…

.

"Skidajte" pesme uz pomoć aplikacije

Ako se sviranjem bavite na bilo koji način - da li iz hobija ili profesionalno, učenja novih pesma predstvalja izazov.…

.

Diskvalifikovan zbog varanja u online trci

Svet automoto sporta je na pauzi zbog koronavirusa. Trke u raznim konkurencija, od Moto GP-a do Formule se održavaju preko…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo