.
Trenutno
Škripa
 Dušan Majkić
Lifestyle / Kuhinja

Šta ćemo jesti: Jajca i krompira

22.01.2019.

Da je dijeta osoba, zbog sledećeg recepta bi čupala kosu sa glave i pitala se "Zašto? Zaštooooo?".

.

Ali pošto nije, slobodno možemo da pričamo o ovom jelu kao o savršenoj poeziji mirisa i ukusa. Lako i brzo se pravi, a i greje, jer goji.

Potrebno je:

3-4 krompira

Ulje

Pet jaja

Začini (so i biber)

Priprema:

Krompir isečeš na kolutove (deblje nego za čips) i staviš u dublji tiganj da se peče na prethodno zagrejanom ulju. Kada omekša (kada vidiš da je pečen) dodaš jaja, koja si prethodno umutio kao za kajganu. Dodaš so i biber (nema potrebe za preterivanjem sa začinima jer su ove namirnice dovoljne same sebi). Pečeš sve zajedno u tiganju i kada se krompir i jaja povežu (a jaja ispeku) ugasiš ringlu, sipaš čašu jogurta i uživaš u plodu svog dvadesetominutnog rada.

Fun fact: Ovo je u stvari staro jelo iz Zagorja (Hrvatska) koje se pominje i u pesmi "Lepe ti je Zagorje zelene", na izvorno zagorskom narečju.

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
.
Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam saznanje…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?