...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Kuhinja

Facebook uvodi dvostruku autentifikaciju za članove Protect programa

06.12.2021.

Facebook štiti svoje rizične korisnike i uvodi dvostruku autentifikaciju (2FA) za članove Protect programa. Ove korake Facebook je preduzeo kako bi osigurao da korisnici koji su najviše izloženi riziku od hakovanja ne izgube svoje naloge.

.

Društvena mreža Facebook ažurirala je svoj program Protect koji je osmišljen da pruži dodatne bezbednosne karakteristike aktivistima za ljudska prava, političarima, novinarima i drugim rizičnim korisnicima. Facebook je najavio da će početi da zahteva od korisnika koji su deo programa da uključe dvostruku autentifikaciju.

Novo pravilo počeće da se primenjuje u narednim mesecima širom sveta. Za korisnike u SAD, zahtev će stupiti na snagu sredinom februara. Facebook je objasnio da je radio na tome da upis i korišćenje dvostruke autentifikacije učini "što je moguće manje komplikovanim za ove grupe ljudi, pružajući bolje korisničko iskustvo i podršku".

U KUPOVINU BEZ KOVANICA, ZA KOLICA SKENIRAJ QR KOD

Biće potrebno vreme da svi korisnici budu u stanju da se pridržavaju novog pravila, jer ne koriste svi aktivno platformu. Ali čini se da su Facebook i njegova matična kompanija zadovoljni onim što su videli u ranom testiranju.

Facebook je prvi put testirao Protect još 2018. godine i ponudio ga američkim političarima uoči izbora 2020. godine. Tada je proširio opseg programa i otvorio ga za više korisnika. Facebook je sada na putu da do kraja godine program učini dostupnim u više od 50 zemalja, uključujući SAD i Indiju, gde se nalazi većina njegovih korisnika.

SPOTIFY OMOGUĆIO BLOKIRANJE KORISNIKA

Šef bezbednosne politike, Nataniel Glajher je rekao da se više od 1,5 miliona korisnika do sada upisalo na program, a 950.000 je već uključilo 2FA. Takođe je rekao da je 2FA nedovoljno iskorišćena funkcija na platformi, sa samo četiri procenta mesečnih korisnika. Čak i tako, nema planova da se zahteva od ljudi van programa Protect da uključe tu funkciju.

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo