...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Facebook uvodi dvostruku autentifikaciju za članove Protect programa

06.12.2021.

Facebook štiti svoje rizične korisnike i uvodi dvostruku autentifikaciju (2FA) za članove Protect programa. Ove korake Facebook je preduzeo kako bi osigurao da korisnici koji su najviše izloženi riziku od hakovanja ne izgube svoje naloge.

.

Društvena mreža Facebook ažurirala je svoj program Protect koji je osmišljen da pruži dodatne bezbednosne karakteristike aktivistima za ljudska prava, političarima, novinarima i drugim rizičnim korisnicima. Facebook je najavio da će početi da zahteva od korisnika koji su deo programa da uključe dvostruku autentifikaciju.

Novo pravilo počeće da se primenjuje u narednim mesecima širom sveta. Za korisnike u SAD, zahtev će stupiti na snagu sredinom februara. Facebook je objasnio da je radio na tome da upis i korišćenje dvostruke autentifikacije učini "što je moguće manje komplikovanim za ove grupe ljudi, pružajući bolje korisničko iskustvo i podršku".

U KUPOVINU BEZ KOVANICA, ZA KOLICA SKENIRAJ QR KOD

Biće potrebno vreme da svi korisnici budu u stanju da se pridržavaju novog pravila, jer ne koriste svi aktivno platformu. Ali čini se da su Facebook i njegova matična kompanija zadovoljni onim što su videli u ranom testiranju.

Facebook je prvi put testirao Protect još 2018. godine i ponudio ga američkim političarima uoči izbora 2020. godine. Tada je proširio opseg programa i otvorio ga za više korisnika. Facebook je sada na putu da do kraja godine program učini dostupnim u više od 50 zemalja, uključujući SAD i Indiju, gde se nalazi većina njegovih korisnika.

SPOTIFY OMOGUĆIO BLOKIRANJE KORISNIKA

Šef bezbednosne politike, Nataniel Glajher je rekao da se više od 1,5 miliona korisnika do sada upisalo na program, a 950.000 je već uključilo 2FA. Takođe je rekao da je 2FA nedovoljno iskorišćena funkcija na platformi, sa samo četiri procenta mesečnih korisnika. Čak i tako, nema planova da se zahteva od ljudi van programa Protect da uključe tu funkciju.

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Facebook promenio stav o Hershovom izveštaju

Facebook je revidirao svoj stav o izveštaju u kome su Sjedinjene Države umešane u uništavanje gasovoda Severni tok, promenivši oznaku sa…

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

.

Twitter dozvoljava reklamiranje kanabisa

Twitter je postala prva društvena mreža koja je dozvolila preduzećima koja se bave proizvodnjom kanabisa da reklamiraju svoje brendove i…

.

Facebook: novi alati za upravljanje komentarima

Facebook uvodi nove alate za upravljanje komentarima: lakša pretraga, ključne reči, imena, datumi, preuzimanje radnje.

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo