Lifestyle / Kuhinja
Čokoladni keksići
Praznično!
Sastojci: 50 grama maslaca, 220 grama čokolade za kuvanje, 210 grama brašna, ½ kašičice praška za pecivo, 2 jajeta, 100 g šećera, 1 vanilin šećer (burbon), 100 grama šećera u prahu sa vanilin šećerom.
Priprema: brašno pomešaj sa praškom za pecivo. Puter otopi, a čokoladu izlomi na kockice, ubaci u otopljeni puter i mešaj dok se ne otopi. U činiji mikserom izmuti jaja, šećer i vanilin šećer. Muti dok ne dobiješ gustu, penastu smesu. I dalje mešajući dodaj otopljenu čokoladu, pa onda i brašno. Kada dobiješ glatku smesu, činiju prekri prozirnom folijom i ostavi da odstoji u frižideru 2-3 sata. Ohlađenu smesu izvadi iz frižidera, pravi kuglice i uvaljaj ih u šećer u prahu. Treba da budu skroz prekrivene. Kuglice poređaj u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Keksiće peci u rerni na 180° desetak minuta. Površina keksića treba da bude ispucala, ali oni treba da ostanu mekani.