...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Disney+, baby Yoda i nevolje sa gifovima

28.11.2019.

Novi zeleni junak koji još uvek nema ime, ali ga svi zovu beba Yoda, osvojio je internet nakon što je počelo emitovanje nove Disney+ serije "The Mandalorian". Kako to obično biva, sa popularnošću dođu i fotografije, onda mimovi, na kraju i gifovi. Obično ne bude problema sa autorskim pravima. Disney+ bi to mogao da promeni.

.

Kako prenosi Gizmodo, sve je bilo u redu dok gifovi nisu počeli da nestaju sa platforme Giphy. Nakon nekog vremena, opet su vraćeni, ali se ne zna da li će se ovo ponoviti.

Spekulisalo se da je na sudbinu gifova uticao advokatski tim kompanije Disney, te da je prećeno tužbama za kršenje autorskih prava. To je moguće najviše zbog toga što su gifovi počeli da nestaju nakon što je Vulture objavio članak koji je sadržao samo gifove koji su ubrzo postali problematični.

Još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo, a Giphy je u saopštenju naveo da su gifovi uklonjeni budući da je došlo do zbunjujuće situacije, te ponudio izvinjenje Disney-u i Vulture-u, iako nikome nije jasno zbog čega.

 

Možda te još zanima:

.

Razumemo li se i bez reči?

Nije novina da je komunikacija slikom/videom odavno postala normalna, uobičajena i poželjna. Dokaz tome je i ekspanzija i popularnost TikToka,…

.

Konkurs za GIFEST#10

Otvoren je konkurs za deseti, jubilarni GIFEST. Učešće na festivalu je besplatno i mogu se prijaviti svi koji to žele.…

.

Napravi svoj GIF

Otvoren je konkurs za deveti festival gifova GIFEST#9. Autori svoje radove mogu poslati na mail gifest.subotica@gmail.com do 28. maja.

.

Facebook kupio Giphy

Iz godine u godinu sve više se postavlja pitanje da li internet postaje centralizovan. Velike korporacije kupuju manje i to…

.

Kreiraj svoje mimove i gifove

Mimovi i gifovi vladaju svetom. Nekima od nas je explore feed na instagramu ceo u mimovima koji nam služe samo…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo