...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle

Dani fantazije 26. i 27. maja na Novosadskom sajmu

24.05.2018.

Tradicionalni međunarodni festival epske i naučne fantastike "Dani fantazije" biće održan 26. i 27. maja u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma u Novom Sadu.

.

Ovaj festival posvećen je svim ljubiteljima fantazijskih društvenih i video igara, knjiga, stripova, filmova i TV serija, a ima za cilj da okupi iskusne takmičare na turnirima u igranju, ali i da svet fantazije približi široj javnosti.

"Dani fantazije" sastojaće se iz dva dela. Prvi obuhvata turnire, na kojima će učesnici iz više zemanja moći da se takmiče u igrama The 9th age, Magic the Gathering, 7 Wonders, Yu-Gi-Oh! TRADING CARD GAME i Settlers of Catan.

Drugi deo programa zamišljen je tako da svim posetiocima daje priliku da isprobaju razne društvene igre na štandovima brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva i da saznaju nešto više o najnovijim dešavanjima u oblasti epske i naučne fantastike.

Deo programa činiće i druženje sa Daškom i Mlađom, kao i revija kostima iz serija, organizovana u saradnji sa kompanijom HBO.

Oba dana festival počinje u 11 ujutru, a cene karata variraju, pa je tako jednodnevna 300 dinara, dvodnevna 500, a grupna, za četiri osobe biće 800 dinara.

Možda te još zanima:

.

Rokenrol i epska fantastika: Ima neka tajna veza

Vladimir Martić frontmen je novosadskog rok benda Next Kodex, koji je osnovao zajedno sa bratom Strahinjom 2010. godine. Bend je…

.

Ljudi su sve više otvoreni za domaće pisce epske fantastike

Tatjana Popov prva je književnica koja piše epsku fantastiku u Vojvodini. Odrasla je i živi u Mokrinu, a publici se…

.

Karavan fantastike večeras u Domu b-612

Kada nas dočeka petak 13. i uhvati nas kolektivno sujeverje, najbolje rešenje je otići na neko mirno mesto. Večeras u…

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo