...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Blog

Ključne su lepe male stvari

27.06.2016.

U zavisnosti kada ovaj tekst čitate, želim Vam dobro jutro, dobar dan, ili dobro veče!
Tek što smo završili pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz fest", stigla mi je poruka od čoveka velikog srca, Jovice Vukše, u kojoj me je zamolio da upravo ja napišem sledeći članak za blog na sajtu O radija. I ja sedoh da pišem, a u glavi mi još uvek utisci sa festivala. 

.

Piše: Ognjen Tomašević, Novo kulturno naselje

Jako uspešna tri dana su iza nas, bilo je prepuno ljudi, dece, starijih, svih! Onaj osećaj kad igrate utakmicu, pa pobedite i onda sednete u svlačionicu i razmišljate... E, to. I razmišljah ja tako o "Aplauz festu", kad me pozove moj NKN saputnik Marko, da podelimo utiske i da pričamo šta sledeće radimo. I ima tu svašta, izložba bicikala, Street Tour de Naselje, pa Youth Fair, pa NKN na EXIT-u, pa ovaj festival, onaj festival, ona akcija, ova priča, ona priča. I tako dalje i tako dalje... Lepe stvari, jako lepe stvari.

aplauz fest

A šta su to lepe stvari?

Lepota je u oku posmatrača, o ukusima ne vredi raspravljati, lepota je prolazna, nauka o lepom, život je lep kada dođe Maj (lep k’o Džoni Dep), sve je nekad negde rečeno. Ako sreću i život čine male stvari, onda mislim da su ključne lepe, male stvari. Lepo je kad vidiš komšije kako se sami organizuju, pa pokose travu ispred ulaza. Lepo je kad ustaneš bakici u autobusu, ili kad pomogneš mladoj mami da unese kolica sa bebom u autobus. Lepo je kad kupiš klincima u kraju sladoled ili čokoladice. Kažu da je ovo što Novo kulturno naselje radi lepo i ja im verujem. Muzika je lepa, proleće je lepo, kovrdžava kosa je lepa, noć je lepa, vikend je lep... Toliko se loših stvari oko nas dešava, pa hajde da se bavimo samo i isključivo lepim! Hajde! Mi to možemo, samo treba da hoćemo.

aplauz fest

Ali, lako je "hoćati", treba se pokrenuti. Čini mi se da je ključno razumeti da, niko neće uraditi nešto umesto tebe. To je ono čuveno mamino "Ta soba se neće sama od sebe srediti!" :)
 Hoćeš da imaš festival u komšiluku? Telefon u ruke, okupi ekipu i napravite festival! Hoćeš da pokupiš đubre oko zgrade? Dvoje komšija za rukav i akcija! Nemoj lajkovati, dođi. Nemoj šerovati, uradi. Neće ništa pasti sa neba, neće se neko "iscimati" umesto tebe, dok sam ne budeš inicijator, čekaće te status quo. "Samo" treba hteti. Kao što neko ranije reče, "Budi promena koju želiš da vidiš". U tom grmu leži zec. Nije lako, ali nije ni preteško, samo kreni i doći će.

Raspisah se ja, a "niko ne voli da čita dugačke tekstove" :)
 

Do sledećeg druženja na Naselju, a i u Novom Sadu,

Fotografije: Novo kulturno naselje

Možda te još zanima:

.

Aplauz Fest od 8. do 10. juna na Novom naselju

Treći pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz Fest" biće održan od 8. do 10. juna, u organizaciji Novog kulturnog naselja.…

.

Aplauz fest početkom juna

Drugi pozorišni festival "Aplauz fest" biće održan početkom juna na Novom naselju, u organizaciji Novog kulturnog naselja.

.

Drugi "Aplauz fest" početkom juna

Početkom juna, u organizaciji Novog kulturnog naselja, biće održan drugi pozorišni festival "Aplauz fest" na Novom naselju. Festival će imati…

.

Aplauz fest stvorio prijateljstva

Prvi pozorišni festival na Novom Naselju "Aplauz Fest - Novi Sad" završio se predstavom "Jazavac pred sudom" u režiji Žanka…

.

Prvi Aplauz fest na Naselju

Prvi pozorišni festival na Novom Naselju "Aplauz Fest - Novi Sad" biće održan od 5. do 7. juna, a program…

.

Prijave za 21114 Film fest

Otvorene su prijave za kratkometražne selekcije devetog 21114 Film festa. 21114 Film fest biće održan od 31. avgusta do 3.…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo