...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Aplauz fest stvorio prijateljstva

07.06.2015.

Prvi pozorišni festival na Novom Naselju "Aplauz Fest - Novi Sad" završio se predstavom "Jazavac pred sudom" u režiji Žanka Tomića.

.

Marko Jozić iz organizacije Aplauz festa kaže da im je u toku pripreme najzanimljivije bilo kreiranje programa, jer su želeli da uklope različite generacije u jednu programsku šemu, a da to ne bude samo šareno, već da postoji koncept.

"Publika je veoma zainteresovana i pozorišno pismena – ljudi tokom predstava ne pričaju, ne zvone im mobilni telefoni, a deca su izuzetno fokusirana, posvećena dramskoj radnji i analiziraju. Mislim da smo napravili fin iskorak za lokalnu zajednicu i nas kao udruženje, a dobili smo elan, motiv i podršku dece, njihovih roditelja i starih iz komšiluka", dodao je Jozić.

Posetili smo festival kada su bile igrane predstave za decu na livadi između zgrada. Novo naselje je živnulo! Oko tridesetoro dece je bez treptanja gledalo predstavu, neka su se igrala malo dalje, a njihovi roditelji su sedeli u hladu i uživali.

"Suština je da deca mogu da vide da sama mogu da stvore predstavu, budu kreativna i pričaju sa svojim drugarima. Programi kao što je Aplauz fest su dobri, jer mame napolje decu, koja sve više sede za kompjuterima", kaže Jovan Tasić iz Vršca koji sam kreira papirne predstave za decu.

U razgovoru sa meštanima Novog Naselja saznali smo da su se neki i upoznali tokom festivala, a organizatori se sprijateljili sa komšijama, pa im ponekad i čuvaju decu dok su na predstavi.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Aplauz Fest od 8. do 10. juna na Novom naselju

Treći pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz Fest" biće održan od 8. do 10. juna, u organizaciji Novog kulturnog naselja.…

.

Ključne su lepe male stvari

U zavisnosti kada ovaj tekst čitate, želim Vam dobro jutro, dobar dan, ili dobro veče!Tek što smo završili pozorišni festival…

.

Aplauz fest početkom juna

Drugi pozorišni festival "Aplauz fest" biće održan početkom juna na Novom naselju, u organizaciji Novog kulturnog naselja.

.

Drugi "Aplauz fest" početkom juna

Početkom juna, u organizaciji Novog kulturnog naselja, biće održan drugi pozorišni festival "Aplauz fest" na Novom naselju. Festival će imati…

.

Prvi Aplauz fest na Naselju

Prvi pozorišni festival na Novom Naselju "Aplauz Fest - Novi Sad" biće održan od 5. do 7. juna, a program…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo