...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Kultura

Zvuk ulice: Strahinja Jajić

21.01.2015.

Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o uličnim sviračima Novog Sada. U okviru serijala predstavićemo bisere novosadske ulične muzičke scene. 

.

   Sedamnaestogodišnji Strahinja je ulični svirač već godinu dana, a sve je počelo tako što mu je jedno veče zatrebao novac da bi izašao sa prijateljima, pa su odlučili da probaju da sviraju i pevaju na ulici. Strahinji se to dopalo, pa je nastavio sam da svira i da peva.

   Uglavnom ćete ga sresti na ulazu u podzemni prolaz kod Bazara, a on kaže da je ranije imao predrasude u vezi sa sviranjem na ulici, ali da je u međuvremenu shvatio da je to pošten način da se zaradi, a i uživa u tome.

   "Sviranje na ulici je zarađivanje za život. Nije kao da prosiš, kao što to većina ljudi misli, nego radiš da bi zaradio novac."

   Strahinja kaže da najviše voli da svira i da peva pesme Boba Dilana i nada se da će upisati Akademiju umetnosti, konkretno odsek za grafiku.

   Ceo razgovor sa Strahinjom možete poslušati na podkastu ovde.
 

Možda te još zanima:

.

O radio bina na Uličnim sviračima

Zajedno sa kolegama sa Radio – televizije Vojvodine ekipa O radija ove godine će imati svoj stage na Festivalu uličnih…

.

Zvuk ulice: Neša

Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o novosadskim uličnim sviračima. U okviru serijala predstavićemo bisere ulične muzičke scene našeg grada, a…

.

Zvuk ulice: Raša

   Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o novosadskim uličnim sviračima. U okviru serijala predstavićemo bisere ulične muzičke scene našeg grada.

.

Enriko Sangiuliano 6. decembra na Green Love festivalu

Pasionirani ljubitelji rejva imaće priliku da se "zagreju" pred sam kraj 2019. godine, pa će tako 6. decembra na Spensu…

.

Pravo na ličnog asistenta je pravo na samostalan život

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek…

.

Moovit - aplikacija za lakše snalaženje

Kako u Novom Sadu ne postoji zvanična aplikacija koja bi omogućila da na telefonu imate sve informacije o linijama javnog…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 O tome se priča

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo