...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura

Zvuk ulice: Neša

06.05.2015.

Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o novosadskim uličnim sviračima. U okviru serijala predstavićemo bisere ulične muzičke scene našeg grada, a danas je to Neša.

.

Ulični svirač Neša, koji za sebe kaže da je pisac u ilegali, više voli da sluša muziku nego da je svira. Ali, pošto "nužda zakone menja", sada svira i peva na ulici.

Prolaznici uglavnom pozitivno reaguju na njega, a najpozitivnija uspomena sa njegovih uličnih svirki je kada je sa jednim violinistom svirao klasičnu muziku na ulicama Kotora za čak 500 ljudi.

Na pitanje šta najviše voli da svira i da peva, odgovara jednostavno - "staro".

Ceo razgovor sa Nešom možete poslušati na podkastu ovde.

Lea Kotlica 

Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

O radio bina na Uličnim sviračima

Zajedno sa kolegama sa Radio – televizije Vojvodine ekipa O radija ove godine će imati svoj stage na Festivalu uličnih…

.

Zvuk ulice: Raša

   Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o novosadskim uličnim sviračima. U okviru serijala predstavićemo bisere ulične muzičke scene našeg grada.

.

Zvuk ulice: Strahinja Jajić

Zvuk ulice je serijal radijskih priloga o uličnim sviračima Novog Sada. U okviru serijala predstavićemo bisere novosadske ulične muzičke scene. 

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo