.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura

Zanimljiv koncertni program u Zagrebu

20.01.2015.

   Ukoliko u narednih nekoliko nedelja planirate da posetite Zagreb, evo predloga za neke od muzičkih događaja koje biste mogli posetiti u glavnom gradu Hrvatske.

.

Foto: Repetitor (oficijelni Facebook profil)

   Jedan od najistaknutijih bosansko-hercegovačkih muzičara, pesnika i kantautora Damir Avdić nastupiće u klubu Tvornica kulture u petak 23. januara. Damir Avdić, alias Diplomatz, je sve u jednoj osobi – pevač, pesnik, gitarista, bend, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac…

   "Sve radi iz srca, trezne glave, uvek pogodivši u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice", kaže se u najavi ovog koncerta.

   Pre Avdića će nastupiti mladi kantautor i jedan od najzanimljivijih hrvatskih tekstopisaca Denis Katanec, inače glavna pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, dok na dan koncerta za ulaznicu treba izdvojiti 50 kuna.

   Dan kasnije, u Tvornici kulture nastupiće kultni srpski pank rok bend Six Pack, koji će tim koncertom obeležiti 20 godina karijere. Podršku će im pružiti zagrebački bendovi Pičke vrište, Saučešće i Fast Response.  Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

   Beogradski garažni post pank trojac Repetitor vraća se u Tvornicu kulture u subotu 31.januara. Prošlu godinu su završili s gotovo 50 nastupa po 13 zemalja, među kojima su i Nemačka, Austrija, Holandija i Francuska.

   Pre Repetitora će nastupiti mlade i nadolazeće nade hrvatske indie scene, Rusti i Moskau. Rusti je indie noise punk rock bend iz Kutine, nastao pod uticajem bendova kao što su Dinosaur Jr., Fugazi ili Pavement. Prvi službeni EP je snimljen u studiju Radost! i trenutno je u fazi miksanja.

   Moskau je mladi noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice. U svom radu kombinuju muziku, performans i vizuelne umetnosti. Bend predvodi Ivan Grobenski, koji je, iako dosta mlad, već poznat u indie krugovima kao član bendova Lolita i Go No Go. Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kuna, dok će na dan koncerta ulaznica koštati 55 kuna.

   Grupa Jinx održaće u petak 27. i subotu 28. februara dva intimna i ekskluzivna nastupa u zagrebačkom klubu Sax. Ulaznice su u prodaji od 23. januara po ceni od 70 kuna u pretprodaji, odnosno 90 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni kluba "Sax".

   P.N.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!
.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?