...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Zanimljiv koncertni program u Zagrebu

20.01.2015.

   Ukoliko u narednih nekoliko nedelja planirate da posetite Zagreb, evo predloga za neke od muzičkih događaja koje biste mogli posetiti u glavnom gradu Hrvatske.

.

Foto: Repetitor (oficijelni Facebook profil)

   Jedan od najistaknutijih bosansko-hercegovačkih muzičara, pesnika i kantautora Damir Avdić nastupiće u klubu Tvornica kulture u petak 23. januara. Damir Avdić, alias Diplomatz, je sve u jednoj osobi – pevač, pesnik, gitarista, bend, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac…

   "Sve radi iz srca, trezne glave, uvek pogodivši u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice", kaže se u najavi ovog koncerta.

   Pre Avdića će nastupiti mladi kantautor i jedan od najzanimljivijih hrvatskih tekstopisaca Denis Katanec, inače glavna pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, dok na dan koncerta za ulaznicu treba izdvojiti 50 kuna.

   Dan kasnije, u Tvornici kulture nastupiće kultni srpski pank rok bend Six Pack, koji će tim koncertom obeležiti 20 godina karijere. Podršku će im pružiti zagrebački bendovi Pičke vrište, Saučešće i Fast Response.  Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

   Beogradski garažni post pank trojac Repetitor vraća se u Tvornicu kulture u subotu 31.januara. Prošlu godinu su završili s gotovo 50 nastupa po 13 zemalja, među kojima su i Nemačka, Austrija, Holandija i Francuska.

   Pre Repetitora će nastupiti mlade i nadolazeće nade hrvatske indie scene, Rusti i Moskau. Rusti je indie noise punk rock bend iz Kutine, nastao pod uticajem bendova kao što su Dinosaur Jr., Fugazi ili Pavement. Prvi službeni EP je snimljen u studiju Radost! i trenutno je u fazi miksanja.

   Moskau je mladi noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice. U svom radu kombinuju muziku, performans i vizuelne umetnosti. Bend predvodi Ivan Grobenski, koji je, iako dosta mlad, već poznat u indie krugovima kao član bendova Lolita i Go No Go. Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kuna, dok će na dan koncerta ulaznica koštati 55 kuna.

   Grupa Jinx održaće u petak 27. i subotu 28. februara dva intimna i ekskluzivna nastupa u zagrebačkom klubu Sax. Ulaznice su u prodaji od 23. januara po ceni od 70 kuna u pretprodaji, odnosno 90 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni kluba "Sax".

   P.N.

Možda te još zanima:

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Šta se za doček sprema u glavnim gradovima regiona?

Sve je spremno za najluđu noć u godini. Opraštamo se od stare 2021. i dočekujemo novu 2022. godinu. Ako planirate…

.

Nema velikih razlika u studentskom životu Novog Sada i Zagreba

Tokom prošle nedelje boravili smo u Zagrebu i razgovarali sa studentima o tome kako izgleda njihova svakodnevica u tom gradu.…

.

Duh Adventa je po celom Zagrebu

Novogodišnji sajmovi u gradovima Zapadne Evrope odavno su postali tradicija. U jakoj konkurenciji, Advent u Zagrebu nekoliko godina nosi titulu…

.

Miki Solus: Sunčanom stranom ulice!

Posle godinu dana Miki Solus se vratio u Novi Sad. Kako nam je i sam rekao, ovog puta nije imao da…

.

Zašto treba ići na koncert: Kortni Barnet

Zagreb 21. maj 2019, Tvornica Kulture 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo