...
TRENUTNO15:00 - 15:40Leto na O radiju

Kultura

Yeah Left: Semplovi i bitovi

29.11.2014.

   "Baš sam uzbuđen jer je meni žurka povodom otvaranja O radija prvi put da nastupam sa tim tipom emitovanja muzike. Samim tim, gledaću da se prilagodim u smislu da taj odabir muzike bude u radijskom fazonu. Biće stvarno širok dijapazon žanrova, s obzirom na to da očekujemo izuzetno šaroliku publiku koja je spremna da čuje sve i svašta, pa samim tim da joj to i upriličimo" 

.

foto: Marko Škrbić

   Disk džokej i producent Yeah Left (Srđan Marjanović), prošlogodišnji osvojač druge nagrade na Alternativnoj evroviziji sa pesmom "Boom Bap Coup", rekao nam je da je više nego upoznat sa programom O radija i našom velikom launch žurkom i spremno dočekao pitanje o tome koliko je važno da javni servis Vojvodine mladima ponudi ovako alternativan medij.

   - Baš sam iz tog razloga podržao celu ovu priču jer je apsolutno bilo neophodno već duže vreme da se tako nešto desi, da omladina ima u bilo kom trenutku pristup muzici koja je drugačija, koja nije ograničena okovima koji vladaju na medijskoj sceni. Sa druge strane, da propratni sadžaj bude posvećen samo njima. Takođe, mislim da je izuzetno velika stvar i odlična ideja da to bude internet radio jer mislim da je moć tehnologije izuzetno velika i da je treba iskorišćavati do iznemoglosti (smeh), tako da je to pravi pravac kojim treba ići.

   Kako bi sebe predstavio kao muzičara i umetnika ljudima koji te nikada nisu čuli, šta je ono čime se ti baviš, i na kom zvuku i žanru baziraš svoj stil?

  -  Oduvek sam govorio kako je meni matični žanr hip-hop, a tokom muzičkog sazrevanja je tu bilo kontakta sa svim i svačim, tako mogu da okarakterišem čime se sada bavim. Ali tu ima jako puno grananja, samim tim su moja interesovanja malo šira. Ako dođete na neku moju žurku, možete da čujete sve, od hip-hopa, fanka u nekim novijim oblicima, nekog izvornog soula, new soula...bitovi, sami po sebi...(smeh).

   Ti si i DJ, ali budući da radiš i produkciju imaš i svoje stvari, nastupio si uživo na Exit festivalu?

   - Da, zapravo, ove godine je bila premijera mog live nastupa. A sada, kada vratim film i setim se kakav sam imao utisak o tom nastupu, sećam se da sam, sišavši sa bine, bio poprilično nezadovoljan jer sam naravno sve ostavio za poslednji trenutak...(smeh)... i onda su me neki detalji oko samog nastupa progonili posle toga, ali sam morao da pitam neke od svojih drugara kako je to zvučalo. Kada su mi oni rekli da je sve dobro zvučalo, shvatio sam da sam bez razloga brinuo.

   Nastupaš na žurci O radija, kakav zvuk nam spremaš budući da radiš u Tihom holu, gde će posetioci preko slušalica birati kog DJ-a će slušati?

   - Baš sam uzbuđen jer je meni ovo prvi put da nastupam sa tim tipom emitovanja muzike. Samim tim, gledaću da se prilagodim, u smislu da taj odabir muzike bude u radijskom fazonu. Biće stvarno širok dijapazon žanrova, s obzirom na to da očekujemo izuzetno šaroliku publiku koja je spremna da čuje sve i svašta, pa samim tim da joj to i upriličimo.

  Hoće li u tvom repertoaru biti, recimo, Rick James (smeh)?

   - Uuu, pa Rick nikada nije isključen (smeh)!

   Dragan Vukmirović

Možda te još zanima:

.

Humanost na delu: Novi Sad za Dejana

Manifestacija Novi Sad za Dejana, koja će biti održana u petak 13. novembra, je prvi u nizu događaja na kome…

.

Postani čuvar prašume

Ako ste veliki ljubitelj prirode, jedna od želja u bucket listi vam je da posetite prašume, onda je sajt Save…

.

Samouništavajuće poruke

Da li ste ikada želeli da pošaljete poverljive informacije u vašem radnom okruženju, porodici ili prijateljima, ali ste se plašili…

.

Tviter zainteresovan za TikTok

Nakon što je Microsoft postao jedan od glavnih kandidata za kupovinu TikTok servisa, ova lista se polako proširuje novim zanimljivim…

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Harizma je uvek presudna

Časopisi, bilbordi za hotele, avio kompanije, uber i zubne ordinacije, a od pre nekoliko godina Ju Tjub i društvene mreže,…

  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo