...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

Humanost na delu: Novi Sad za Dejana

10.11.2015.

Manifestacija Novi Sad za Dejana, koja će biti održana u petak 13. novembra, je prvi u nizu događaja na kome ćemo pevanjem, druženjem i igranjem pokušati da prikupimo deo novca koji ce omogućiti Dejanu da nastavi svoj život, saopštili su organizatori.

.

Dejan Kovačević je mladić kom je hitno potrebna transplatacija pluća, jer je rođen sa ozbiljnim oblikom bronhijalne astme. Već nekoliko meseci traje akcija skupljanja sredstava za njegovu operaciju.

Humanitarna žurka, koju organizuje više humanih ljudi i organizacija, počinje u 21 sat i trajaće do duboko u noć, a sve to u prostoru SKC Fabrike, gde će nastupiti oko 40 DJ-eva i muzičara. Cena ulaznice je SMS sa tekstom 113 na broj 3030 ili dobrovoljni prilog za pomoć ovom mladom momku.

Evo i nekih imena koja će tu noć nastupiti za Dejana i za sve vas koji volite elektronsku muziku: Senzzor, Marko Von Disko, Toma Tek, Techa, Daniel Fritz, Angry Eggs, Fakir, Vladimir Aćić, M-Tech, MadRed, Dachony, Dark Angel, DJ Z, DJ Zec, Space Motion, Adwarf, Yeah Left, Sayyed Bandar, Drop Sensei b2b Rcallz, Billy 9, Tijana Kabić, Klaus, A.P., Jan De R, Lag, Dee Face, Disney D, Lesha, Smt#ng, Gemini, Ontal, Goya, Tomash, BucoTzar, Dvo Ka, Soot, Goya, DJ Macro, P.S. i mnogi drugi... Impresivan line up, mora se priznati!

Dejanu je neophodna transplantacija pluća koja košta 120.000 evra. On trenutno živi sa 15 odsto kapaciteta pluća i svaki njegov dan je borba za život, a više informacija možete pročitati na sajtu pomozidejanu.com.

Sav prihod od žurke biće uplaćen na Dejanov račun.

"Čekamo vas, dođite da zajedno budemo humani i da pokušamo da našom voljom i pozitivnom energijom omogućimo Dejanu da živi i nastavi da žurka sa nama", poručili su organizatori.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete na žurku, pošaljite sms sadržaja 113 na broj 3030 i pomozite na taj način, a na sajtu budihuman.rs navedeni su i ostali načini na koje možete donirati novac i pomoći Dejanu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Bjesovi za Dejana u Quarteru

Novosadski muzičari će i ove nedelje nastaviti da pomažu ljudima u nevolji. Kako se navodi na Facebook event page-u Novi…

.

Književnost ne treba sklanjati od ljudi

Novosadski pesnik Rastko Lončar predstavnik je mlade generacije domaćih pisaca, a njegova lirika, kroz dve obajvljene zbirke pesma, "Nervi od volframa"…

.

Distanca sprečava zarazu, ali nas otuđuje

Pandemija koronavirusa u naše živote unela je toliko promena, da ćemo ih teško pobrojati. Jedna od njih je takozvana i…

.

Abortus je i dalje tabu tema

Protesti u Poljskoj traju već danima. Počeli su odmah nakon odluke Ustavnog suda da je abortus u slučaju kada je…

.

Kontrola navodnjavanja mobilnim telefonom

Doktorantkinja Andrea Salvai je asistent na Departmanu za uređenje voda na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Učestvovala je u IPA…

.

Uskoro počinje Belgrade Youth Fair

Belgrade Youth Fair predstavlja jedan od najvećih projekata za mlade u regionu. Ovo je događaj karijernog tipa na kome učestvuje…

  • 14:00 Žali se upravi vodovoda
  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo