.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Pozorište

"Sumnjivo lice" 18.oktobra u Fabrici

13.10.2016.

Novosadska premijera predstave "Sumnjivo lice" u režiji Vojislava Arsića biće odigrana 18. oktobra u SKCNS Fabrici, u 20 časova.

.

Fotografije: Jelena Janković

Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške?

U predstavi "Sumnjivo lice" igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić.

Za koncept i režiju zadužen je bio Vojislav Arsić, dramaturškinja je Milena Bogavac, a autorka originalne muzike je Irena Popović Dragović. Za scenski pokret pobrinula se Andreja Kulešević, a za video Ivan Stojiljković.

Iz recenzije Bobana Jevtića u NIN-u: "(...) Reč je pre svega o strasnom teatarskom eseju koji rekontekstualizuje sam komad vraćajući mu onu britkost i oštrinu koju je imao i u svojoj praizvedbi. (...) Dobro poznate scene smo navikli da vidimo u sasvim drugom ključu te nas ovde šokiraju razotkrivanjem koliko iza lakog Nušićevog humora u stvari stoji jedna mračna vizija ovdašnjeg društva u kom je nasilje jednostavno imanentno. (...) Nekoliko vizuelno upečatljivih, a značenjski preciznih rediteljskih rešenja daju nov podsticaj i ovako izuzetno nadahnutnom ansamblu koji strasno, žestoko i potpuno uvereno "brani" koncept projekta. Reakcija publike je još jedan segment koji ne treba izostaviti, energija predstave koja nalikuje energiji rok koncerta prenosi se u talasima i na gledalište, te publika, očigledno željna ovakve vrste "ventila" uzvraća izvođačima gromoglasnom podrškom. (...) Na kraju treba još jednom podvući, za to što je Nušić naš najsavremeniji pisac njegova genijalnost je samo delimično odgovorna, ostatak krivice je na nama. A kroz ovu predstavu neki mladi ljudi sa punim pravom pitaju zašto je to tako i mora li tako da bude."

sumnjivo lice

Ulaznice za "Sumnjivo lice" dostupne su na prodajnim mestima GIGS TIX - a po ceni od 700 dinara, dve kupljene ulaznice iznose 1.000 dinara po promotivnoj ceni.

.
Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?