.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Pozorište

Festival koji se ne boji života

20.08.2016.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji se ove godine održava po 22. put, otvoren je u četvrtak u Bačkoj Palanci. Festival se održava pod sloganom "Znamo šta jesmo, ali ne znamo šta možemo biti" i posvećen je najvećem svetskom piscu drame, Vilijemu Šekspiru. Otvoren je svečanim defileom "maskiranih bicikala" najmlađih Šekspirijanaca, koji su iz centra Bačke Palanke krenuli put ovogodišnjeg zvaničnog doma FEP-a, izletišta Bagremara.

.

Fotografije: Miloš Čubrilo

"Ovaj Festival se ne boji života. Ovi pojedinci se bore za sebe i svoj grad onako kako niko od vas ne može ni da zamisli. Ova deca se smeju. Ovi roditelji se druže sa svojom decom. Ovi odrasli klinci su se danas vratili u svoj rodni grad", rekla je posle ceremonije otvaranja direktorka festivala Sonja Petrović

Festivalski program započet je u ranim jutarnjim časovima radionicama za decu i mlade. Klinci i oni koji se osećaju kao deca, imali su priliku da se oprobaju u akrobaciji na svili, crtanju, učenju raznih vrsta plesova.

fep

FEP-ova publika je u Bagremari pogledala i prve predstave. U takmičarskom delu predstavili su se zagrebački ADU, predstvom "Kako nastaje pozorišna predstava". Nakon toga, publika je uživala u akrobatskoj predstavi "Život na visokoj nozi" Cirkuskog teatra "Ludifiko" iz Novog Sada, a nakon toga festival je nastavljen nastupima poznatih novosadskih DJ-eva Crnog Duleta i Rudhamana.

Posetioce FEP-a subotu očekuje bogat program u vidu u "Šekspirove maštaonice", u sklopu radionice "To be or not to be, that is the question!", na sceni za talente – OTELO(se). Na Letnjoj sceni, u sklopu revijalnog programa, biće odigrana predstava "Šumski bonton" u izvođenju Srbijašuma, od 19h, a Pokretni Alternativni Teatar Omladine Smederevo "PATOS" izvešće od 21h predstavu takmičarskog dela programa "Plastične bašte".

fep

Bioskop na otvorenom biće otvoren od 22h, dok će od 23h na Letnjoj sceni u okviru muzičkog dela programa nastupiti Ubivae, Lag, Klaus i LNC.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, sledi dodela nagrada stručnog i dečjeg žirija, kao i nagrade publike za najbolje predstave 22. FEP-a. Proglašenjem pobednika nagradnog Foto kokursa Best Seed-a, festival u Bačkoj Palanci i zvanično će biti zatvoren.

Jovana Manojlović 

.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
.
Razvojem tehnologije i pojavom novih, savremenijih pristupa pozorištu, retko se čuje da je neko mlad, a da se bavi pozorišnom i…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?