...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Kultura

Ortodox Celts: Novi album do kraja godine

25.09.2015.

Ortodox Celts gde god da se pojave naprave fenomenalnu žurku u Irskom stilu. Shamrock Bar često je domaćin ovom bendu, a to je bio slučaj i posebnim povodom, rođendanom kluba.

.

Dušan Živanović, perkusionista benda, kaže da grupa u principu veoma retko svira u ovakvim prostorima iz prostog razloga što na koncertima prodaju više karata.

"Mi smo u Novom Sadu pre recimo petnaest godina svirali po klubovima koji sada više ne postoje. U principu klubske svirke veoma retko sviramo, ali to je opet neka specifična situacija koja ima svoju draž. Ovde sviramo isključivo i najviše zbog toga što je ekipa iz ovog Bar-a prava. Imao sam priliku da budem u manje više svim irskim pabovima u Srbiji, a ovaj je jedan od retkih primera da je sve ispoštovano. Nije urađen samo enterijer, kao stavljene četiri Irske zastave i tri Ginis zastavice i kao sad je to irski pab, a puštaju Eros Ramacotija, gde nemaju niti jedan irski disk a niti ih to i zanima", kaže Dušan.

Sa nestrpljenjem se očekuje novi materijal Celts-a pa je Dušan bio primoran da nam bar okvirno kaže kada ga napokon možemo očekivati, iako i dalje nemaju vremena da ga uglancaju jer im se tek sad polako završava koncerta sezona.

"Više me sramota da pričam o tome (smeh). Evo bili smo u studiju i preslušali smo te snimke, a mogu da kažem da je oko 80 odsto stvari završeno, ostalo je još sitnih popravkica nekih mikseva i vrlo malo još da se usnimi. U principu to je samo neka naša lenjost, a i imali smo dosta posla, svirali smo puno pa onda ni ne stižemo. Što kaže Lale treba vremena da se nakon koncerata navikneš na uslove studijskog slušanja. Mislim da će do kraja godine album biti spreman i izdat. Već smo izbacili dva singla sa spotovima, a u planu ih je još, makar četiri do kraja, ako bude uslova možda i više", kaže perkusionista Ortodoxa.

Iako im se koncertna sezona polako završava imaju još zakazanih svirki, kaže Dušan.

"Ono što znam sigurno da je zakazano je Subotica 17. oktobra, što je meni recimo veoma bitna svirka jer je ta scena nekada bila vrlo jaka, a to se sada izgleda ponovo dešava u novom prostoru koji se zove "Pogon", a ima stvari koje su u pregovorima pa ne bih o tome da pričam, ali ono što mogu da kažem jeste da smo u pregovorima za Koncert godine".

Planovi za narednu godinu već postoje što se nastupa tiče, a Dušan kaže da su nedavno bili u Švajcarskoj

"Pričaju svi o ovim granicama. Mi smo isto imali vrlo stresno iskustvo kada smo se pre petanest dana vraćali preko Mađarsko - Austijske granice koja je bila zatvorena pa smo čekali sedam sati. A sada je situacija još gora pa se nadam da će se brzo rešiti jer kolege muzičari imaju problema sa zakazanim svirkama na koje ne znaju da li mogu da stignu".

J. M.

Možda te još zanima:

.

ČBS promoviše novi album u Shamrocku

Promocija novog albuma benda Čovek bez sluha biće održana u četvrtak 6. decembra od 19:30 u Shamrock baru (Mite Ružića…

.

Pozitivan koncert 1. decembra u Novom Sadu

Šesto izdanje novosadskog "Pozitivnog koncerta" biće održano 1. decembra u novosadskom Shamrock baru, a nastupaće bendovi Neprijatelj prelazi zeku (Novi…

.

Dža ili bu u Zrenjaninu i Novom Sadu

U okviru promotivne turneje kojom obeležavaju 30 godina svog rada, članovi benda Dža ili bu održaće dva koncerta u Zrenjaninu…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo