...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 26. juna do 2. jula

25.06.2017.

Straight Jackin, Tlo fest, Terminal fest, predstave, festivali, festivali...

.

Ponedeljak 26. jun

Odmor.

Utorak 27. jun

Posle skoro deset godina Straight Jackin ponovo dolaze u Novi Sad! Ne propustite ovu priliku i ne dozvolite sebi da, ako do sledeceg koncerta prođe jos toliko vremena, vi dočekate svirku u penziji. Karte nabavite na vreme! U pretprodaji 500 dinara, na ulazu 600. Pre benda Straight Jackin, muziku pušta Selecta Marunga. Svestan je i besan, a bas je njegovo glavno oružje. Početak u 21 čas, adresa SKC Fabrika.

Predstava "Pohvala ludosti" u Firčijevom Think Tank studiju. Neobična monodrama koja govori o nepromenljivoj ljudskoj prirodi, zbog koje čovek kao glavni akter životne komedije, ostaje izgubljen u večitoj igri Ludosti i Mudrosti, nikada ne spoznajući i ne priznajući da je njegova sreća jedino kada pobedi Ludost. Režija: Zoran Radulović. Ulaznice možete da kupite na svim prodajnim mestima sistema Gigstix-a. Pretprodaja: 200 din, na ulazu 300 dinara. Početak u 21 čas.

Sreda 28. jun

Regeneracija Dunava otvara kapije Gornjeg Podunavlja deseti put! Eco-music festival trajaće četiri dana, od danas do subote 1. jula. Ovogodišnja Regeneracija je u znaku njegovog veličanstva – JELENA. Jelen je kralj ritskih šuma Gornjeg Podunavlja, koje ujedno i predstavljaju stanište za najveći broj jedniki populacije jelena u celoj Srbiji. Tokom dana, pripremili su edukativne programe za decu na temu Dunava i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, zabavne animacije za decu, diskusije, izložbu plakata svih dosadašnjih Regeneracija i još mnogo toga. Za verne ljubitelje muzičkog programa Regeneracije, isti je raspoređen po vrstama i danima. Očekujte rock veče, drum and bass veče, reggae i electro veče! Line up predstavlja iznenađenje, a kao i svih ovih godina, obećavaju prijatnu atmosferu i mnogo, mnogo pozitivne energije i vibracija.

Četvrtak 29. jun

GirlsJustWannaHaveArt je veče kada ćete u sklopu somborskog Terminal festivala moći da prisustvujete oslikavanju scenografskih panela koje će raditi tri umetnice različitih profila: TKV Vila Kraljevic, jedna od najpoznatijih street-art umetnica u regionu, Sanja Stojkov, ilustratorka i tattoo majstorica koja podjednako osvaja površine gradskih zidova i ljudskih tela i Tatjana Armus, slikarka suptilnog ali glasnog senzibiliteta. Pozvani ste da od 18h u Malom Akvarijumu ispijate kafe i pića uz live oslikavanje dela scenografije festivala. U 19h počeće okrugli sto "Umetnice i javni prostor" na kom učestvuju Tatjana Nikolic, kulturna radnica, feministkinja i omladinska aktivistkinja i street-art umetnica TKV Kraljica Vila. Sa učesnicama će razgovarati Jovana Đurović, muzičarka, feministkinja i akademska radnica.

Svirka u Omladinskom centru CK13! Fjodor je zagrebački eklektični psihodelični/spejs/nojz bend koji stvara pod uticajem različitih žanrova (krautroka, džeza, elektronike, savremene i klasične muzike, doom, metala, itd). Kamper je instrumentalni trio čiju brojnost, senzibilitet i aranžmanske ideje sve češće "narušava" Željko Diklić na sintu i gitari (Kasiljas, Metak u metak). Karte su 250 dinara. Početak u 21 čas.

Petak 30. jun

Treći filmski festival "21114" na Novom naselju, možete da posetite od danas do nedelje i to na dve lokacije! Za informacije o filmovima i satnicu posetite njihovu Fejsbuk stranicu.

Medija centar "Klinika" je nova, nezavisna platforma multimedijalnog izražavanja za mlade na polju umetnosti, edukacije, informisanja, aktuelnih tema kao i promocija kulturnog sadržaja na lokalu i šire kroz medijum onlajn radija, video priloga i članaka. "Klinika" će biti smeštena u okviru novoosnovanog Kulturnog centra "LAB" u ulici Dr. Hempta 2, nadomak Futoškog parka. U okviru objekta KC LAB-a biće postavljene 4 bine na kojima će nastupati: BojanSurf, mixa_admin, babarogic b2b layzie, kumovi, @zezanje dj set (dražić, papaja, dankuc), extreme bebanice, babula, dj bend, urbano, comi, mayakovski ft. nađa, popara, snage prošlosti, dve bitange za tri palme i ribicu, ivo pančo, cool t., clyde dj set. Početak u 18 časova.

Drugi Terminal Music & Arts Festival u Somboru počinje danas i traje i u subot,u a biće održan u SC "Soko" (Partizan). Prvog dana festivala nastupiće beogradski jazz sastav Epiphany, koji čine Pedja Milutinović, Luka Ignjatović, Sava Miletić i Petar Krstajić. Posle njih nastupa Oceanvs Orientalis, turski DJ i producent koji osvaja vodeće svetske festivale i klupske scene. Konačno, čuveni bubnjar Jojo Mayer po prvi put u Srbiji nastupiće sa svojim bendom Nerve. Terminal će druge večeri ugostiti poznati hrvatski sastav Detour, francuskog DJ i producenta ProleteR koji sada nastupa sa instrumentalnom podrškom, što će njegovoj dosadašnjoj elektro-swing, hip-hop i soul muzičkoj avanturi doprineti i autentičnim živim zvukom. Poslednji izvođač druge večeri biće austrijski live techno bend Elektro Guzzi. Ovogodišnji Terminal ponudiće više različitih lokacija, muzički, likovni i filmski program, dnevne jamm session svirke, kao i različite umetničke radionice, oslikavanje murala, live street art i javni razgovor sa ženama u umetnosti. 

Još jedan festival! 7. TLO fest u Tomaševcu okupio je kvalitetnu grupu muzičara. Sviraju: Električni orgazam, Mortal Kombat, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, E –play, Artan Lili, Northern Revival, Holloklok i Empathy Soul Project. Kao i svake godine upad je džaba.


Subota 1. jul

Terminal fest, filmski festival "21114". *Vidi petak.

Nedelja 2. jul 

Zaslužen odmor.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Nadav Dagon: Muzika za globalno pleme

Nadav Dagon je momak koga smo upoznali na ovogodišnjem Terminal festivalu u Somboru. Publici se predstavio u najboljem mogućem svetlu,…

.

Nneka: Ljubav nakon bunta

Soul, hip-hop i reggae propovednica, te naslednica Laurin Hill i Erykah Badu, Nneka bila je najveće ime ovogodišnjeg Terminal festa…

.

RY X i Nneka na Terminal festu

Četvrti Terminal Music & Arts Festival biće održan u Somboru 28. i 29. juna, a prema najavi organizatora ugostiće imena…

.

Žagar: Muzika za dušu

Žagar je bend koji više voli sviranje u klubovima, ali im ni festivalski nastupi nisu strani i ne padaju im…

.

Sofa Surfers: U muzici smo verni sebi

Na ovogodišnjem Terminal festivalu u Somboru pred publiku je opet izašao austrijski bend Sofa Surfers. Kako smo čuli od ljudi…

.

Džez zvuk dominira ovogodišnjim Terminalom

Terminal Music & Arts Festival biće održan 29. i 30. juna u Somboru, na dve bine. Sve koji se zapute…

  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo