...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 13. do 19. avgusta

13.08.2018.

Zanimljivi događaji kao osveženje u letnjim danima...

.

Ponedeljak, 13. avgust

Muzičar i producent Alex Kelman stiže u Kulturni centar Lab. Ono što posebno karakteriše njegov zvuk jeste miks bučnih gitara, catchy dance bitova i sintova ukombinovanih sa zanosnim vokalima. Njegov drugi album pod nazivom "U17" izlazi u oktobru ove godine, međutim, biće dostupan i u sklopu njegove turneje. Početak je u 21 čas, dok će ulaz biti besplatan do 21:30. U 21:30 cena karte biće 150, a posle toga ulaz će biti 200 dinara.

Pozorišna predstava Plus Teatra pod nazivom "Bog masakra" biće održana na Brod teatru. U pitanju je komedija situacije. Dva para se kao roditelji susreću da bi porazgovarali o suštinski bezazlenom incidentu koji se dogodio među njihovom decom, da bi, kako razgovor odmiče, njihov odnos postajao sve dubiozniji, do potpunog vraćanja na početak i tuču, koja se sada pojavljuje na vidiku među njima. Početak je u 21 sat.

Utorak, 14. avgust

U saradnji sa Francuskim kulturnim institutom, Na Brod teatru biće održana projekcija filma "Jalouse". Ovo je francuska komedija koju su režirali David i Stéphane Foenkinos. Radnja prati razvedenu profesorku koja odjednom postaje ljubomorna na sve. Projekcija počinje u 21 čas.

Sreda, 15. avgust

Interaktivno predavanje pod nazivom "Slikovita Psiha IV" biće održano u Kulturnom centru Lab. Ovoga puta tema će biti izražavanje osećanja (i druga konfliktna razrešenja u postpatrijarhalnoj kulturi). Svi koji dođu moći će da pronađu odgovore na pitanja kako definisati tako apstraktan pojam kao što je "emocija". Kako je iskazati, a ne strahovati od društvene odbačenosti? Kako se odvezati od naše vezanosti za to šta ta reč možda i neslavno predstavlja za nas? Da li su nas kritikovali nekada da to osećanje NE izražavamo? Početak je u 18 časova.

Wabi Trio - Music of the Moment koji čine Sava Botić (klavijatura i elektronika), Daniel More (Electric Double Bass) i Nemanja Tasić na bubnjevima predstaviće se samo nekoliko sati kasnije, takođe u Kulturnom centru Lab. Specijalni gost biće gitarista iz Berna, Arian De Raeymaecker, član sastava "Teeth'n'Tongue Jam". Početak je u 21 čas.

Kreativna radionica na Raspustilištu pod imenom "Muzički instrument" biće održana na Brod teatru. U sklopu radionice posetioci će moći da prave muzičke instrumente od nađenih materijala sa obale Dunava. Recikliran materijal možete oblikovati, spajati, vezivati, lepiti i na taj način dobiti muzičke instrumente- udaraljke, zvečke, trube, a potom ćete moći i da učite kako da razlikujete ton, šum i buku. Ova radionica namenjena je deci starijoj od 4 godine i nije potrebna prethodna najava, dok materijale obezbeđuju organizatori. Početak je u 18 časova.

Koncert  Miss Monroe - the Ultimate Marilyn Experience biće održan na Brod teatru. U pitanju je, kratko i jasno - muzika iz filmova u kojima je glumila Merin Monro. Koncert počinje u 21 čas.

Četvrtak, 16. avgust

Bend Kamper učestvuje na manifestaciji Leto na Trgu galerija 2018. u okviru koje nastupaju u bašti Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. U pitanju je novosadski instrumentalni bend koji svoj stvaralački identitet zasniva na alternativnoj rok muzici, post-roku i gitarskom popu uz dodatak elektronskog zvuka. Autorski repertoar uključuje numere šireg dinamičkog raspona, od suptilnih, ambijentalnih deonica do furioznih i strmoglavih izleta. Ovom prilikom pridružiće im se Dimitrije Jakovljević koji će svojim zvukom i interpretacijom ulepšati instrumentalni letnji kolaž. Svirka počinje u 21 čas.

Filmska projekcija po izboru Američkog kutka biće održana na Brod Teatru. Ovaj put odluka je pala na film iz 1951. godine pod imenom "Snegovi Kilimandžara". Radi se o raskošnom, visokobudžetnom filmu koji kombinuje priče iz života Ernesta Hemingveja njegovim proslavljenom istoimenim autobiografskim romanom. Dok Harry (Gregory Peck) leži ranjen i ošamućen u jednom afričkom logoru u podnožju snežnih obronaka planine Kilimandžaro, priseća se događaja iz svoga života vraćanjem u prošlost. Početak je u 21 čas.

Petak, 17.

La3no Cubano je multižanrovski bend koji dolazi iz Slovačke, a ovoga puta ugostiće ih Kulturni centar Lab. Ono po čemu se ovaj bend izdvaja jeste žanrovski miks svega i svačega. Afrički, latino-američki, gipsy, balkan, drum’and’bass i funky zvuk neće vam dopustiti da stojite mirno bez obzira na temperaturu. Početak je u 21 čas.

Experimental/avant-garde/electro zvuk ujedinjeni u naziv "Ornamental" stižu u Dom b-612. Kako su i sami organizatori ovog događajaja najavili, čeka vas dašak Amsterdama u Domu. Početak je u 21 čas, a upad je 200 dinara.

Na Brod teartu biće održan koncert benda Deep Steady. Svi posetioci moći će da uživaju u jedinstvenom ska džez zvuku uz bend koji svoje kreativne improvizacije svaki put dodatno začine gruvi ritmovima. Početak je u 21 sat.

Subota, 18. avgust

Radionica pod nazivom "Generativni dizajn" biće održana u Kulturnom centru Lab. U okviru radionice, učesnici će kroz praktične primere biti upoznati sa osnovama pravljenja ovakvih sistema kroz p5.js. p5.js je namenski pravljen da bude lak i pristupačan širokoj zajednici umetnika. Radovi se prikazuju u browser-u, i mogu lako da se dele. Početak je u 10 sati.

Pravo je vreme da se klabuje uz vruće house bitove sa hladnim momcima Novog Sada. Ekipa Barely Legal stiže u Firchie Think Tank studio, sada u teškom spinoff-u zvanom ILLEGAL. Početak je u 22 časa, dok će ulaz pre ponoći biti 200, a nakon ponoći 300 dinara.

Možda te još zanima:

.

Povratak veštice

Pre dva meseca pojavio se trejler na zovu Blair Witch video igru. Za gejmere i ljubitelje horora ovo su verovatno…

.

Zašto da obavezno posetite FUS

Festival uličnih svirača - Gradić fest, za Novosađane je već godinama nešto što se ne propušta. Odlična atmosfera zbog koje…

.

Dan mladih uz debate i boje

Povodom Međunarodnog dana mladih, omladinske organizacije u našoj zemlji pripremile su različite događaje. Neki su bili posvećeni prvenstveno zabavi i…

.

Međunarodni dan mladih uz OPENS

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine svakog 12. avgusta, sa ciljem da se skrene pažnja na probleme mladih,…

.

Poznati učesnici na 18. Festivalu uličnih svirača

Konkurs za umetnike i umetnice za učešće na Festivalu uličnih svirača je završen, a i ove godine nastupiće veliki broj…

.

Rab: Malo ostrvo koje ne može da dosadi

Hrvatsko ostrvo Rab sjajan je izbor ako od letovanja očekujete mir, udobnost i savršen prirodni ambijent, bez puno noćnog provoda…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo