.
Trenutno
Music mix
Kultura

Mnogo dobrog rokenrola u Kvoteru

16.12.2014.

Prisutni su mogli da glasaju za tri najbolja benda po izboru, a prema rečima organizatora, samo oni koji do kraja takmičenja imaju najveći broj glasova, prolaze dalje u polufinale, gde su predviđena 24 benda. Spisak bendova koji su prošli pogledajte ovde.

.

   Kvoter je sinoć bio stecište mladih demo rock bendova, koji su uz dve pesme i svojih 10 minuta nastupa pokazali kako „prže“ u okviru „Bunt Rock Mastersa“, takmičenja demo bendova. Takmičenje organizuje emisija „Bunt“ Radio televizije Srbije i Radio 202. U dve večeri nastupilo je 17 bendova, najboljih iz cele Vojvodine.

   Prisutni su mogli da glasaju za tri najbolja benda po izboru, a prema rečima organizatora, samo oni koji do kraja takmičenja imaju najveći broj glasova, prolaze dalje u polufinale, gde su predviđena 24 benda. Spisak bendova koji su prošli pogledajte ovde.

   Prema rečima organizatora, ovo je prvi put da je stiglo više prijava od očekivanih, pa je tako odabran 101 bend na teritoriji cele Srbije, koji će se takmičiti za nagradu od 100 hiljada dinara, promociju i celu emisiju „Bunt“ samo za njih.

   Urednica emisije „Bunt“, i organizatorka ovog takmičenja, Branka Glavonjić, kaže da je ovo jasan znak da Srbija još uvek može da kaže da ima prilično zanimljivu rok scenu.

  - Sudeći po ovome što smo doživeli u Novom Sadu, način na koji oni izvode svoje pesme i kako se ponašaju na bini, mi smo sigurni da u Srbiji postoji mnogo dobrog rokenrola, rekla je Branka Glavonjić za O radio.

   Sa druge strane, u Kvoteru su se našli i mnogi muzički znalci, kao i poznati novosadski muzičari, među kojima je većina bila u žiriju. Pa se tako tamo našao i Ivan Fece Firči, koji je bio prilično nezadovoljan onim što je mogao da čuje.

   - Sve je to na nekom nezavidnom nivou i svi traže neka opravdanja  - u rokenrolu nema opravdanja! Baš kad je najteže, on je obično najbolji. Ponavljam više stalno taj odgovor „kakva je scena rokenrola u Srbiji“, pa vidi, tu odakle je, ona je u savršenom stanju, nikada joj ništa nije falilo, striktan je Firči.

   Ipak, da je rokenrol u venama i devojkama koje nose "ružičasto", a koje jednako "šibaju" rok i skidaju "Ritam nereda", može se videti u primeru jedine devojke koja svira bas gitaru na ovogodišnjem takmičenju. Aleksandra Marić je završila pedagoški fakultet, svira harmoniku, ali uprkos svom "nevinom" izgledu, parira svim zakletim rokerima u bendu Spunk. Ovaj bend možete poslušati u Sremskoj Mitrovici, ali i poslušati na njihovom YouTube kanalu

spunkzasajt jpg

   Finale ovog takmičenja očekuje se u maju sledeće godine, a sledeća stanica je klub u Zemunu. 

   Nataša Šaru 

 

.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?