.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Knjiga

Žikić: Milan Mladenović primer svima

04.02.2015.

   Aleksandar Žikić autor knjige „Mesto u mećavi“, priči o Milanu Mladenoviću - gitaristi, pevaču i frontmenu grupe Ekatarina Velika.

.

   „Mislim da je veoma bitno znati za ljude kao što je bio Milan, zapravo za sve ljude koji su projektovali tu vrstu autorske ljudske beskompromisnosti i nepotkupljivosti koja je vrlo važna za mlade ljude“, rekao nam je rok kritičar Aleksandar Žikić gostujući u našem programu povodom knjige o Milanu Mladenoviću "Meso u mećavi".

   "Milan je, kao što neki od nas znaju, delovao u prilično turbulentnim okolnostima. Ovde su vrlo retke situacije kada je nešto bilo lako u umetnosti. Milanu je to pošlo za rukom i jedan od razloga je upravo ta nepotkupljivost i odnos života i umetnosti i to treba da bude primer svima", rekao nam je autor, objasnivši da naziv knjige ima trostruko značenje i u njemu se vidi Milanov odraz.

„Prvo značenje je što je Milan vrlo često govorio da je njegova omiljena knjiga „Leva ruka tame“ i „Mesto u mećavi“ je izraz koji se ponavlja. Drugi nivo su Milanovi inicijali koje ovaj naslov sadrži. Milan je delovao u okolnostima koje su izgledale kao elementarna nepodgoda i nije uspeo da nađe sklonište ali je uspeo da izdrži mnogo više, to bi eto bilo treće značenje“, podvukao je Žikić.

Ceo razgovor poslušajte na podkastu ovde.

 foto: www.mc.rs

L.K.

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Mladi pesnik Srđan Sekulić preporučio je knjigu, koju bi, kako kaže, svaka mlada osoba trebalo da pročita. 
.
Mladi pesnik je objavio svoju zbirku pesama. Koliko često čujete ovu rečenicu? Nedovoljno. Međutim, mladi pesnik Srđan Sekulić…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?