...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Priča koja se ne prepričava

08.02.2016.

Poznati karikaturista, naš kolega i basista benda Ragman Hugo Nemet preporučuje vam knjigu "Sivac i ja". Zašto? Zato što ovu toplu priču ne može da vam prepriča.

.

"Šta da vam preporučim? Sivac i ja, od  Huana Ramona Himenesa. Španski pisac, dobitnik Nobelove nagrade. Ovu knjigu je teško prepričati, ne mogu da izrazim rečima emocije koje sam osetio dok sam je čitao, ali je ostavila dubok utisak na mene", govori nam karikaturista i muzičar Hugo Nemet, s kojim pričamo o vrednim štivima u rđavim vemenima.  

"Ova knjiga se sporo čita. Neke knjige brzo pročitate, ovu nećete. Svaku rečenicu sam upijao i stvarno mi je prijala. Svima je toplo preporučujem", kaže Hugo, a mi ga pitamo zašto bi mlada osoba morala da je uzme u ruke.

ragman jpg

"Mnoge knjige u sebi nose neku poruku ili mogu da se prepričaju, neki pisci čeprkaju po ljudskim karakterima, po različitim društvima, ali ova knjiga ne čeprka ni po čemu. Ona opisuje odnos između čoveka i njegovog magarca, topla priča koja se završava tako što... pa, nećemo vam kvariti. Ali to je sve, kraj kao i svaki drugi".

Hugo otkriva da će nas ova knjiga pre svega rasteretiti. Za razliku od većine izdanja, Sivac i ja pomaže nam da učinimo otklon od svakodnevnih situacija, opterećenja i najvažnije – da uronimo u toplinu jednostavnosti.

I.M.

 

 

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Hugo: Nosonja iz karikatura smo mi

"Da bi se bavio karikaturom to zahteva prostor da ona bude objavljena, a njega je sve manje. Ako nisi priznat…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo