.
Trenutno
Pesma dana
 Novinari O radija
Kultura / Knjiga

Priča koja se ne prepričava

08.02.2016.

Poznati karikaturista, naš kolega i basista benda Ragman Hugo Nemet preporučuje vam knjigu "Sivac i ja". Zašto? Zato što ovu toplu priču ne može da vam prepriča.

.

"Šta da vam preporučim? Sivac i ja, od  Huana Ramona Himenesa. Španski pisac, dobitnik Nobelove nagrade. Ovu knjigu je teško prepričati, ne mogu da izrazim rečima emocije koje sam osetio dok sam je čitao, ali je ostavila dubok utisak na mene", govori nam karikaturista i muzičar Hugo Nemet, s kojim pričamo o vrednim štivima u rđavim vemenima.  

"Ova knjiga se sporo čita. Neke knjige brzo pročitate, ovu nećete. Svaku rečenicu sam upijao i stvarno mi je prijala. Svima je toplo preporučujem", kaže Hugo, a mi ga pitamo zašto bi mlada osoba morala da je uzme u ruke.

ragman jpg

"Mnoge knjige u sebi nose neku poruku ili mogu da se prepričaju, neki pisci čeprkaju po ljudskim karakterima, po različitim društvima, ali ova knjiga ne čeprka ni po čemu. Ona opisuje odnos između čoveka i njegovog magarca, topla priča koja se završava tako što... pa, nećemo vam kvariti. Ali to je sve, kraj kao i svaki drugi".

Hugo otkriva da će nas ova knjiga pre svega rasteretiti. Za razliku od većine izdanja, Sivac i ja pomaže nam da učinimo otklon od svakodnevnih situacija, opterećenja i najvažnije – da uronimo u toplinu jednostavnosti.

I.M.

 

 

 

 

 

.
Psihomodo Pop jedan je od najpopularnijih rokenrol sastava bivše Jugoslavije. Nastali su 1983. a ovih dana ponovo su aktuelni, uz…
.
Rat između tradicionalnih i električnih knjiga ne jenjava, ali svi se možemo složiti da je najbitnije da se nešto čita. Da biste…
.
Knjigu Nobelovca Petera Handkea za ovu nedelju preporučuje Žikica Milošević urednik The Economist i Hello Travel magazina, ali…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?