...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Kultura / Knjiga

"Knjigoložnička zimnica" u Domu b-612

13.10.2017.

Jesenja razmena knjiga održaće se u nedelju, 15. oktobra, u kulturnom centru Dom b-612. Ovo je druga razmena knjiga koju književni blog "Prerazmišljavanje" ove godine organizuje u Miletićevoj 40 i ovog puta tema je "Knjigoložnička zimnica"

.

Posetioci mogu knjige koje im više nisu potrebne zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da pristignu nove knjige. Prvih nekoliko studenata koji u indeksu pokažu i šesticu i desetku, u skladu sa temom razmene, dobijaju i teglu prave zimnice — turšije, pekmeza ili ajvara.

Razmena traje od 14 do 20 časova, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga. Knjige koje građani žele da doniraju ili one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima "Prerazmišljavanja" ili kroz naredne razmene knjiga.

Na razmeni će se predstaviti i mladi novosadski književnici. Za više detalja o programu pratite blog i Fejsbuk stranicu "Prerazmišljavanje".

J. Z. 

Možda te još zanima:

.

Razmena knjiga pod vedrim nebom

Dvanaesta Novosadska razmena knjiga biće održana 18. i 19. septembra od 17 do 21h u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

U nedelju prolećno Prerazmišljavanje

Prolećna Novosadska razmena knjiga biće održana se u nedelju, 5. maja, u Kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4) pod sloganom…

.

Preporuči mi knjigu, ako može onlajn

Ako si od onih kojima je dosta provoda i želiš da se osamiš uz knjigu ili film onda je tema…

.

Bajkovita lokacija za bajkovito Prerazmišljavanje

Peto izdanje razmene knjiga koje organizuju autori bloga Prerazmišljavanje, dobilo je novu lokaciju. U pitanju je Kulturna stanica Eđšeg, a…

.

Osvežite ličnu biblioteku

Peta razmena knjiga koju organizuje blog Prerazmišljavanje biće održana u nedelju 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, od 14 do…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo