...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

U nedelju prolećno Prerazmišljavanje

04.05.2019.

Prolećna Novosadska razmena knjiga biće održana se u nedelju, 5. maja, u Kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4) pod sloganom #Razlistavanje.

.

"Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, u toku događaja oni mogu zameniti za kupone — prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene. Hraniteljska biblioteka Prerazmišljavanja prikupila je više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora — pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu potpuno neprofitnu inicijativu", navode organizatori u pozivu.

Tradicionalno Književno popodne sa početkom u 17h ugostiće izdavačku kuću Kulturanova i pisca Dragoslava Čupića koji će predstaviti knjigu "Omfalion ili pesme božanskog lakrdijaša". 

Tokom čitave razmene knjiga posetioci će moći da uživaju u izložbi dečjih radova nastalih na radionici osmišljavanja književnog junaka koju je pisac fantastike Miloš Petković održao na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, a studentkinja pedagogije i jedna od organizatorki razmene Ana Bogojev vodiće celodnevni animatorski program za decu (crtanje, pričanje priča, čitanje).

"Kako je ovo sedma Novosadska razmena knjiga, učesnici čija je poslednja ocena u indeksu sedmica dobiće sadnicu sobnog cveća. Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga, a učestvuju sve vrste — od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja", ističu organizatori. 

Ukoliko neko nije u prilici da dođe na Razmenu, a želi da donira knjige, može se javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene, ali i kroz poklanjanje vernim čitaocima Prerazmišljavanja.

Sedma razmena knjiga koju književni blog Prerazmišljavanje organizuje u Novom Sadu, trajaće od 14 do 20 časova, ulaz je besplatan.

Možda te još zanima:

.

Razmena knjiga pod vedrim nebom

Dvanaesta Novosadska razmena knjiga biće održana 18. i 19. septembra od 17 do 21h u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Preporuči mi knjigu, ako može onlajn

Ako si od onih kojima je dosta provoda i želiš da se osamiš uz knjigu ili film onda je tema…

.

Bajkovita lokacija za bajkovito Prerazmišljavanje

Peto izdanje razmene knjiga koje organizuju autori bloga Prerazmišljavanje, dobilo je novu lokaciju. U pitanju je Kulturna stanica Eđšeg, a…

.

Osvežite ličnu biblioteku

Peta razmena knjiga koju organizuje blog Prerazmišljavanje biće održana u nedelju 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, od 14 do…

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo