.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Knjiga

Čitanjac: Najnormalniji čovek na svetu

22.02.2016.

Knjigu nedelje preporučuje nam muzičar Vasil Hadžimanov, a odlučio se za pravi mali biser domaće savremene književnosti, "Najnormalniji čovek na svetu", Ivana Tokina.

.

Ivan Tokin je pisac od kojeg uvek možemo očekivati malo poezije u prozi. Stoga je već godinama jedan od omiljenih pisaca onih koji od knjige očekuju mnogo duha i lepote. Muzičar Vasil Hadžimanov je pročitao njegov roman ‘Najnormalniji čovek na svetu’ i, kako kaže, ostao zatečen lepotom jezika i priče u ovoj knjizi.

"Ivan je uspeo da kreira neki svoj stil pisanja, svoj glas i poruke koje, bez ikakvog preterivanja i veoma smireno,. Bez mnogo pompe prenosi čitaocu. To je kratka knjiga koja se brzo i lako čita, ali se dugo razmišlja o njoj."

Vasil kaže da roman "Najnormalniji čovek na svetu" s pravom privlači podjednako mladu i staru publiku, jer govori univerzalnim jezikom o stvarima koje nam se svima događaju i koje, podjednako, svi sanjamo.

"Knjiga je o čoveku koji pokušava da se pronađe i iskupi, da pronađe ponovo smisao svog života u patnji, bolu i borbi. Knjiga može da dotakne svakoga jer svi imamo neku patnju, neku unutrašnu tuču koju svakodnevno proživljavamo, pa i mladi ljudi kojima preporučujem ovu knjigu", kaže Vasil.

O našoj knjizi nedelje Teofil Pančić napisao je: "Roman Ivana Tokina je diskretno nežan, elegantan, s oporom završnicom. Odlično ide uz vino, sir i Majlsa Dejvisa. Čuvati na suvom mestu zaklonjenom od sunca, uživati ga u samoći misleći na nekog dragog, dostižnog ili ne".

Vasil Hadžimanov na to dodaje samo da uz roman Ivana Tokina možete postati samo bogatiji, nikako siromašniji.

P.K.

.
Glumica Milica Grujičić za ovu nedelju nam je preporučila knjigu "Vernon Trodon", autorke Virdžini Depent .
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?