...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati Tokinove Molekule

19.12.2016.

Maša Milutinović deo je grupe Nevidljivi Balkan o kome je O radio nedavno govorio. Reč je o projektu koji je proizašao iz Kluba putnika, uz podršku projekta Superste i bavi se do sada nepisanom istorijom Balkana. Maša je, pored njihove stranice, za čitanje preporučila još jedno zanimljivo štivo. 

.

Maša za sebe kaže da je neko ko pripada generaciji koja čita sve ukratko, u pasusima, ako može u 140 karaktera, ako je duže od toga odmah se gasi. Jedna knjiga koja je non stop deo njene torbe je knjiga Ivana Tokina "Molekuli".

"To je zbirka njegovih priča koju sam dobila pre godinu dana kao novogodišnji poklon. Nikako da je pročitam, zato što se trudim da štedim te priče. Čini mi se da ima dosta priča koje mogu da budu važne za mlade ljude, da im na neki način pokažu da je ovaj život prekratak i da u svakom trenutku i koraku uživaju", objašnjava Maša i kaže da je čitanje privela kraju, ali ipak još uvek nije spremna da je završi.

"Štedim ovu knjigu, ostalo mi je svega desetak priča koje nikako da pročitam, zato što mi je žao šta će biti kada se knjiga završi. S druge strane se radujem zbog svih onih koji će moći da nabave ovu knjigu".

Knjiga je zapravo zbirka tekstova koje je Ivan Tokin pisao od 2009. do 2015. godine, a veći deo objavljen je u City Magazinu. Čitaoci na jednom mestu mogu da pročitaju oko 140 kratkih priča – zabeleški iz života po kojima je Tokin i postao omiljen među čitaocima. Fotografije koje prate priče nastajale su u mnogo kraćem periodu, uglavnom su snimane mobilnim telefonom i raspoređene su nasumično, osim nekih, koje su baš tamo gde bi trebalo da budu.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Knjiga nedelje: Najnormalniji čovek na svetu

Glumac Vladimir Grbić za čitanje preporučuje autora o kome je O radio već pisao. U pitanju je Ivan Tokin i njegov…

.

Čitanjac: Najnormalniji čovek na svetu

Knjigu nedelje preporučuje nam muzičar Vasil Hadžimanov, a odlučio se za pravi mali biser domaće savremene književnosti, "Najnormalniji čovek na…

.

Nevidljivi Balkan: Pogledaj oko sebe, vidi istoriju

Za Fejsbuk stranicu Mape nevidljivog Balkana slobodno možemo reći da je samo vrh ledenog brega koji krije maštovite ljude, koji…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo